Stop nedkæringerne! Flere hænder! Mere i løn!

Fotoreportage fra København 2. oktober
Af Kommunistisk Politik

Titusinder var på gaderne fra tidligt om morgenen ved folketingets åbning. På skoler, gymnasier og universiteter blev der aktioneret, portører, sosu-assistenter og andre nedlagde arbejdet, og langt over 100.000 samledes efter fyraften til kæmpedemonstrationer i landets store byer – fra København til Rønne – med krav om stop for nedskæringer og velfærd til alle.

‘Stop nedskæringerne’, ‘Mere i løn’ og ‘Flere hænder’ var meget synlige budskaber. Mange demonstranter krævede Foghs afgang – og med ham Haarders, Sanders og hele regeringens. I København gennemførtes på Slotspladsen igen en af de største demonstratione i mange årtier, endnu større end 3. oktober sidste år. Masseaktioner og masssemanifestationer er for alvor blevet aktuelle kampmidler.

I København anslog arrangørerne at 90.000 deltog i eftermiddagens demonstration på slotspladsen. Det er ikke spor for højt sat. Mere end 100.000 har deltaget i aktiviteterne i byen dagen igennem – fra strejker til besættelser. gadeprotester og fordemonstrationer, hvoraf den største, arrangeret af de uddannelsessøgendes organisationer på Rådhuspladsen havde 50.000 deltagere.

De følgende billeder giver nogle små glimt fra protesterne

Blaagaard Rådhuspladsen

 

 

 

 

 

 

 

Se også disse fotoreportager:

Odense: Omkring 7000 til velfærdsdemonstration

Århus: Anne-Marie Helger hjalp på humøret

Netavisen 3. oktober 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne