Vores forslag er et Ungdomshus

Af Aktion G13

På onsdag skal Miljø- og Teknikudvalget i Københavns kommune diskutere opførelsen af boliger på Grøndalsvænge alle 13. I månedsvis har G13 ellers foreslået og forestillet sig grunden som sted for et nyt ungdomshus, og en masse unge har forberedt sig på d 6 okt at tage bygningerne i brug.

“Det er så oplagt et sted og så oplagt en chance for politikerne til at forhandle et nyt ungdomshus. Vi er forundrede over at Ritt i stedet for at gå i dialog og leve op til sit ansvar som overborgmester, vælger at fremskynde en lokalplan om boliger på grunden” udtaler Eva fra G13’s pressegruppe.

“Vores hus blev taget. Derefter legede Ritt ejendomsmægler og tilbød os at købe et nyt til markedspris. Med G13 kommer vi med et konkret forslag til politikerne om at lose denne konflikt så vi ikke behøver bz´te huset. Jeg opfordrer Ritt til at vise at hun faktisk har viljen til at imødekomme Københavns ungdoms behov for et selvstyrende ungdomshus” fortsætter Iben fra pressegruppen.

Vi ser ikke noget modsætningsforhold I både at prioritere ungdomshuse og billige boliger I København, det hænger derimod sammen når man vil et København med plads til alle.
Det Miljø- og Teknikudvalget skal diskutere på onsdag er en ændring af lokalplanen.

Det handler altså ikke om Ritts lovede billige boliger, men om boligbygggeri som sådan er muligt på grunden. Og Ritts løfter om billige boliger har indtil videre været tomme stille ord, akkurat som hendes måde at forholde sig til behovet for et ungdomshus har været det – og det er virkelig frustrerende!

Vi vil altid gerne i dialog, og kan altid kontaktes på nabotilG13@gmail.com

Vi kan godt forstå man kan være bekymret. Men G13 er et ikke voldeligt initiativ, der opfordrer alle der støtter et København med plads til fristeder og Ungdomshuse til at dukke op til demonstration den 6. oktober kl. 13 fra Nørrebrohallen.

Netavisen 1. oktober 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne