Konflikt om ungdomshus afblæst

Af Beboere for et ungdomshus i Nordvest

Der var lagt op til konflikt før borgermødet om et ungdomshus på Grøndalsvænge Alle 13 tirsdag aften. Men i stedet var der dialog og god tone. Aktivister for det nye ungdomshus kom med løsningsforslag på beboeres konkrete bekymringer.

Der var mødt omkring 60 personer op til mødet både beboere fra Grøndal, Vanløse og Nordvest.

En ung pige var bekymret for knuste flasker og glasskår i sit lokalområde. Til det foreslog en af aktivisterne, at det kommende ungdomshus laver en oprydningsordning.

Til bekymringer fra den nærliggende daginstitution fortalte en aktivist i det tidligere Ungdomshus om det nære samarbejde med den integrerede institution Cismofytten, der lå ved siden af Jagtvej 69. Han havde blandt andet arrangeret cirkus og fastelavn for børnehavens børn i Ungdomshuset.

“Vi i beboergruppen er glade for at mødet i dag har skabt dialog mellem de unge og beboere i området” udtaler Helene Hansen fra beboergruppen for et ungdomshus i Nordvest.

Forud for mødet havde den konservative politiker Rasmus Jarlov været i lokalaviser og Ekstra Bladet med historier om modstand mod beboergruppens initiativ.

“Vi havde fået indtryk af, at der var stor vrede over ideen om et ungdomshus i området. Den vrede så vi ikke meget til på mødet.” siger Helene Hansen.

Således vakte det højlydte protester, da Rasmus Jarlov forsøgte at konkludere, at alle fra nærområdet, der deltog i debatten, var imod et ungdomshus på Grøndalsvænge Alle. Også i nærområdet var der tilhængere af et ungdomshus på adressen.

Beboergruppen tæller nu 136 medlemmer, der bor i Vanløse og Nordvest.

www.ungdomshus-i-nordvest.dk [www.ungdomshus-i-nordvest.dk]

Netavisen 19. september 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne