Velfærdsprotesterne har ramt Fogh hårdt

Kommunistisk Politik 18, 2007

Fogh-regeringen har i hele sin levetid fremkaldt voldsomme folkelige protester. I starten var de præget af hans intime alliance med krigsforbryderne Bush og Blair og den voksende modstand mod den danske krigsdeltagelse. De synlige protester på gaderne svækkede regeringen og tvang Fogh til at trække tropperne tilbage fra Irak, før det militære nederlag til den irakiske modstandsbevægelse blev alt for synligt.

Siden den 17. maj 2006, hvor Danmark oplevede de største demonstrationer i årtier under overskriften ’Velfærd til alle’ er opgøret med Foghs nyliberale politik og dens negative konsekvenser for alvor blevet en folkesag. Protesten blev fulgt op af nye nedskæringsprotester i efteråret 2006 og i forsommeren  bl.a. af sosu’ernes kraftige, spontane strejkebevægelse.

Det er ’velfærdskampen’, som afgør Fogh-regeringens skæbne, og det ved både regeringen og den ellers så bovlamme parlamentariske opposition. Socialdemokraterne under Helle Thorning-Schmidt forsøger følgelig at fremstå som velfærdskampens leder – samtidig med at man vil inddæmme og neutralisere dens hovedkrav.

Netavisen 12. september 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne