FTF ja til trepartsaftale

Kommuniastisk Politik 14, 2007

Ikke helt uventet er FTF nu også gået med til en trepartsaftale med regeringen efter at Thor Pedersen var kommet med et lidt bedre ”tilbud”. Indeholdende noget om efteruddannelse, flere studiepladser, SU frem for praktikløn til elever samt ret til lederuddannelse for alle offentlige ledere. Både sygeplejerskerne og BUPL i FTFs forretningsudvalg kunne nu anbefale den nye aftale. Kun Danmarks Lærerforening og Politi og Skattefolk i COII sagde nej.

Om den aftale der er indgået siger Danmarks Lærerforenings Formand, Anders Bondo, at for dem, var det hidtidige FTF krav om en uges betalt efteruddannelse om året til alle en fortsat betingelse.

De faglige hovedorganisationer LO og FTF har nu under påberåbelse af, at ville sikre forbedringer for deres medlemmer, indgået aftaler som ikke kan undgå at afstive den nyliberale Fogh regering. Givet lidt smuler medens kerneproblemer i det offentlige som løn, flere hænder og privatisering har været tabulagte. I realiteternes verden reelt en hjælp til Fogh regeringen og ikke medlemmerne.

Ikke underligt ser vi, at det der peger på reel forandring må bryde igennem og trænge sig på nedefra fra ansatte på gulvet i det offentlige, fra folk der siger nok er nok. Uanset og måske på trods af varm luft og kvalitetsreform.

Hvornår har trepartsforhandlinger ikke været spundet ind i klassesamarbejde for begrænsning og ikke forbedring af vore interesser på bare lidt længere sigt?

Sosuerne derimod har igangsat en bevægelse for reelle og varige forbedringer af deres løn-og arbejdsforhold. i sit indhold en bevægelse for forbedringen af den offentlige sektor for de ansatte og brugerne.  Det er her det sner.

Netavisen 3. juli 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater