Falckredderne sagde ja  under pres

Kommunistisk Politik 14, 2007

Et flertal blandt de 4000 falckreddere stemte ja til den nye overenskomst mellem 3F og Falck koncernen.  59 pct. stemte ja mod 41 pct. nej.

Falckreddernes ja kommer efter 1 måneds konflikt og efter at Falck redderne i første omgang stemte nej til tidligere overenskomst tilbud. Falckredderne kæmpede for at få et væsentligt lønløft væk fra at blive behandlet som et lavtlønsområde. Derfor blev det et nej til overenskomst udspillet for godt en uge siden.  Den nu indgåede overenskomst retter ikke op på dette, men indeholdt i forhold til det tidligere afviste tilbud, nogle forbedringer i reddernes arbejdsmiljø. Det betyder blandt andet aflastning om natten, i weekender og på helligdage.

Det seneste overenskomst forslag blev fremlagt i et klima med overtoner om truende regeringsindgreb. Beskæftigelsesministeren havde indkaldt 3F, LO og HTS til møde og regionsformanden Bent Hansen socialdemokraterne udtrykte at der snart måtte gøres noget.
En optakt til regeringsindgreb og led i påvirkning af de aktionerende reddere.

Redderne fik en ny overenskomst, men Falck redderarbejde er stadig at betragte som et lavtlønsområde for faguddannede folk på linje med social-og sundhedshjælperne indenfor det offentlige.

Netavisen 3. juli 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne