Ritt er ikke alles borgmester

Af Ungdomshusets Pressegruppe

Kommunen skal ikke hjælpe alle unge. Det fastslog Ritt Bjerregård på mødet i borgerrepræsentationen d. 13. juni, hvorfra referatet nu er blevet tilgængeligt på Københavns Kommunes hjemmeside.

Under borgerrepræsentationens sidste møde inden bystyrets sommerferie fremsatte Enhedslisten en forespørgsel til overborgmester Ritt Bjerregård om, hvad hun vil gøre for, at København igen får et brugerstyret ungdomshus.

I sit svar gentager overborgmesteren den samme smøre som tidligere om, at hun ikke kan se, hvorfor kommunen bør støtte et ungdomshus, men hun siger endvidere noget, som gør det soleklart, at Ritt Bjerregård ikke betragter sig selv som overborgmester for alle byens borgere.

– ”Det er ikke en kommunal opgave, at hjælpe en gruppe unge, der i bund og grund er en del af en autonom og antiautoritær bevægelse”, understreger overborgmesteren i sit svar til Enhedslisten.

Ritt Bjerregård redegør ikke nærmere for, hvilken politisk observans man som ung københavner skal tillægge sig for, at kunne modtage støtte og
hjælp fra kommunen.

– Vi mener overborgmesteren bør være konsekvent nu og gøre det klart,
hvilke politiske anskuelser, der udelukker borgere fra hjælp og støtte fra kommunen.
Det er pinligt, at overborgmesteren forsøger at marginalisere en så stor del af byens unge ved at sætte os i retoriske kasser, men selv hvis alle, der ønsker et nyt ungdomshus, følte en tilknytning til en antiautoritær eller autonom bevægelse, hvad er der så galt i dét og hvorfor kan man så ikke få støtte fra kommunen?, spørger Jan fra Ungdomshusets Pressegruppe.

Læs selv referatet (13 juni, punkt 48)

www3.kk.dk

Netavisen 28. juni 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne