Endnu en torsdagsdemonstration med anholdelser

Af Forældre mod Politibrutalitet

Endnu en torsdagsdemonstration fra Blågårds Plads på Nørrebro og desværre endnu engang med en del anholdelser til følge.

Det er den 15. torsdagsdemonstration efter Ungdomshuset på Jagtvej 69 blev ryddet og hver torsdag har Forældre mod Politibrutalitet været på gaden for at observere politiets arbejde. Vi har beklageligvis oplevet en voldsom optrapning fra politiets side, torsdag for torsdag.

I dagens demonstration var vi vidne til at politiet gang på gang valgte at rykke ind i demonstrationen og foretage anholdelser ud fra forseelser begået væsentlig tidligere. Det undrer os at politiet ikke skrider til anholdelse når de er vidne til en ulovlig handling, men i stedet vælger at rykke ind angt senere og mens demonstrationen blot bevæger sig fredeligt frem.

Politiet sender flere gange civile betjente ind for at foretage anholdelser.
Civilbetjentene flankeres af kampklædt politi, der brutalt skubber sig ind i den ellers fredelige menneskemængde. Det er både skræmmende og ubehageligt og virker udelukkende som en provokation og skaber naturligvis frustration og vrede hos de mange demonstranter.

Konsekvensen er forudsigelig og beklagelig. Vrede råb mødes med knippelslag, men vrede råb har os bekendt aldrig berettiget til tæsk med knippel.

Det vi så i dag virkede ikke som om politiet ville forhindre lovovertrædelser, men nærmere som om deres mission var at skræmme og intimidere folk i en lovlig anmeldt demonstration.

Vi var desuden flere gange vidne til at politiet med deres hasarderede kørsel med mandskabs- og hollændervogne, nær var ved at køre folk ned og adskillige gange kørte direkte ind i nogen. Det gik ikke kun ud over demonstranter, men også andre der bare kom tilfældigt cyklende forbi.

Vi oplever at politiet udviser en nærmest hadefuld adfærd over for de unge demonstranter og det er ikke det politiet er ansat til. En etat med så store magtbeføjelser som politiet, skal forholde sig professionelt til deres arbejde, upåagtet deres private holdninger.

Vi oplever at det i dagens Danmark er blevet noget nær umuligt at afvikle en lovlig anmeldt demonstration, uden at politiet tilsyneladende skrider til provokationer og deraf følgende anholdelser.

Der var vidner som hørte politiet sige “vi rykker ind nu, for vi skal fandme have en”. Vi så politiet køre deres biler helt ind i menneskemængden, køre direkte ind i cyklister, køre/skubbe demonstranter med bilerne, presse og mase demonstranter frem til trods for at politiet selv, der havde lukket demonstrationen i begge ender.

Det er vores klare mening at demonstrationen kunne have været afviklet uden nogen problemer, hvis blot politiet havde valgt at holde lav profil. Det har vi set før og de skal have stor ros for de gange, hvor de har formået at trække sig så demonstrationerne har kunnet afvikles fredeligt.

Netavisen 15. juni 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne