4000 Falck-reddere i strejke

Kommunistisk Politik 12, 2007

Tirsdag den 29. maj gik godt 4.000 Falck-reddere i lovlig varslet overenskomststrejke. Samtidig blev der oprettet et nødberedskab for livsfarlige og akutte situationer. Redderne har sagt nej til Falcks løntilbud, som de opfatter som alt for ringe og som et forsøg på at fastholde redningsarbejde som et lavtlønsområde.

Da der er tale om en lovlig varslet strejke, kan 3F/LO-medlemmer ikke udføre arbejde, der er omfattet af konflikten. Ved sidste overenskomstkonflikt i 2000 varede strejken en måned.

Falcks vagtcentraler har også været omfattet af blokader på grund af, at Falck har bedt andre lave konfliktramt arbejde. Det samme har været tilfældet hos firmaer, der har forsøgt at omgå konflikten.
Falcks ledelse påstår nu, de har ophørt med denne praksis.
Med let adgang til medierne har ledelsen forsøgt at fremstille det, som om reddernes forhandlere blot har sagt nej til en årlig lønstigning på 48.000.

Hertil siger reddernes landsklub, at dette ikke har noget på sig:
”Dette er en oplysning, som skal tages med et gran stort salt, idet et tilbud i den størrelsesorden kun ville gælde for en meget lille del af redderne og ikke blev fremsat som tilbud til alle reddere.
Vi kan derfor kun betragte oplysningen som et forsøg på manipulation og vildledning af offentligheden. Falck og deres arbejdsgiverforening forsøger stadig at fastholde redderområdet som et lavtlønsområde,”
hedder det i udtalelsen.

Falck-redderne og deres forhandlere anklager Falcks informationsafdeling for at sprede misinformation og mediespin om konsekvenserne af den aktuelle konflikt på dette menneskeligt følsomme område.

”Vi har aftalt et nødberedskab, så vi netop undgår, at alvorligt syge og svage patienter kommer i klemme under konflikten og reddernes strejke. Og vi har endnu ikke her i transportgruppen modtaget et eneste opkald fra Falck om brud på aftalen. På den baggrund ser det yderst mærkeligt ud med de forskellige mediehistorier, der popper op om patienter i knibe og vagtcentraler i problemer,” udtaler Søren Andersen fra 3F’s Transportgruppe.

Falck, der domineres af Nordic Capital og ATP Private Equity Partners, havde ifølge Børsen i 2006 et overskud på 427 millioner kroner og en omsætningsfremgang på 14 procent.

Netavisen 6. juni 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne