Ti private institutioner rejser sag mod politiet efter overgreb

Af “De Ransagede”

”De Ransagede” er et initiativ, der består af 10 private institutioner, der har været udsat for ransagninger og ødelæggelser af inventar i forbindelse med en politi-indsats om formiddagen den 3. marts 2007. ”De Ransagede” protesterer mod politiets overgreb, herunder ydmygende behandling og meningsløs smadring af inventar. Initiativet rejser nu gennem deres fælles advokat sagsanlæg mod politiet.

Initiativet består af en lokal tv-station, et gymnasium, en faglig organisation, et social-psykologisk værested for hjemløse, en kunstforening, et bogtrykkeri, et medborgerhus, en u-landsforening, og to ungdomsorganisationer, alle med kontorer i København.

”Den samlede aktion mod en række kontorer og institutioner er en voldsom eskalering af politiets metoder,” udtaler Ejnar Ritterband, der er rektor på Det frie Gymnasium, og talsmand for de ti ransagede institutioner og foreninger.

Under den koordinerede razzia smadrede politiet inventar for sammenlagt over 200.000 kr. hos de ti institutioner. Først nu er skaderne blevet gjort endeligt op, og beretningerne fra de personer, der blev krænket af politiets overgreb, er samlet ind.

”Der er tale om metoder, som vi kender fra stater, vi ellers ikke har lyst til at sammenligne os med,” udtaler rektor Ejnar Ritterband. De ti institutioner og foreninger har i dag bedt deres fælles advokat, Janus Malcolm Pedersen, om at foretage de fornødne skridt i sagen mod politiet.

”Det ser ud som om, at der er foretaget en koordineret indsats fra politiets side. Alt tyder på, at der ikke er noget konkret mistankegrundlag mod hvert enkelt sted. Men det skal der være, ellers er reglerne overtrådt,” udtaler advokat Janus Malcolm Pedersen.

Netavisen 12. april 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne