Hvor er Ritt?

Fra Ungdomshusets pressegruppe

Nu er der gået to uger siden uroen stilnede af efter det uundgåelige oprør, der fulgte i kølvandet på rydningen af Ungdomshuset. Demonstrationerne og aktionerne fortsætter, men urolighederne har lagt sig. I hvert fald for nu.

”Ritt Bjerregård har brugt urolighederne som undskyldning for det hun heller ikke ville gøre før. Hun vil ikke sikre, at der kommer til at være ungdomshus i København. Overborgmesteren mangler at forklare, hvordan et ungdomshus kan være en del af Socialdemokraternes plan for et mangfoldigt København, men det er nogle andre, der skal betale”, kræver Jan, der sidder i pressegruppen for netværket af tidligere ungdomshus-aktivister.

Ritt Bjerregårds eneste bidrag til løsning af konflikten var at agere ejendomsmægler. Hun har endda foreslået, at hun også i fremtiden gerne vil være mægler.

”Vi har meget svært ved at se hvordan Ritt Bjerregård skal indtage en mæglerrolle, når hun er en central part i konflikten. Overborgmesteren skulle i stedet droppe sin personlige stolthed, indrømme at salget af Jagtvej 69 til Faderhuset var en fejl og finde en måde at komme fremad. Vel og mærke en måde, hvor politikerne tager ansvaret på sig og er med til at sikre, at der kan komme et nyt ungdomshus i København”, fastslår Jan.

Politikerne har forsøgt at løse konflikten alene ved politiets hånd.
”Det blev en grim konflikt af at overborgmesteren ville have politiet til at rydde op efter sig. Nu har det vist sig, at det ikke virker. Tusindvis af unge går stadig op ad gaden i demonstrationer og kræver et ungdomshus. Det er på tide, at Ritt Bjerregård erkender, at hun nok har været medvirkende til en masse fængslinger, men hun har ikke løst konflikten. Det bliver hun nødt til at forholde sig til”, afslutter Jan.


Ungdomshusets pressegruppe
Eftersom Ungdomshuset er ryddet og revet ned til grunden repræsenterer Ungdomshusets pressegruppe de mellem 100 og 200 aktivister, der kontinuerligt lagde frivilligt arbejde i huset. Netværket af aktivister består og er nu aktive i kampen for et nyt ungdomshus.

Netavisen 20. marts 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne