Larmedemo i solidaritet med fangerne

Fotoreportage fra larmedemo fra Vestre Fængsel 6. marts

Folk anholdes stadig i forbindelse med kampen om Ungeren. Ikke mindst efter billeder fra demonstrationerne torsdag og fredag aften. Over 675 er arresteret, heraf er mere end 500 unge danskere. Flere hundrede er fængslede.

Det er politiet, der styrer – og livet på Nørrebro og store dele af København har mindet om livet i en politistat – med masseanholdelser, vilkårlige arrestationer, anholdelser af rent politiske grunde, ransagninger uden dommerkendelse hos bevægelser og organisationer, ransagninger i private hjem uden dommerkendelse, brutale forhørsmetoder, vold og tæsk, ikke mindst fra civilklædte betjente.

Solidariteten med de fængslede vokser også. Efterhånden når stadig flere beretninger om politiets adfærd ud og udløser nye protester. Tirsdag kl. 20 startede en larmedemo ved Vestre Fængsel. Efter 5 min omringede politiet demoen og kommanderede alle til at sætte sig ned, de troede fejlafgtigt at der var revet hul i hegnet ind til fængslet … der kom stadig flere og flere folk, trak politiet sig lidt i baggrunden igen.

200-250 deltog og larmen var øredøvende. Trommer, fløjter og … så kampråb: Løslad fangerne! der blev besvaret ved blink fra celler, når indsatte vippede med en lampe eller trak gardiner til og fra.

Derefter gik demonstrationen via Enghavevej og Istedgade til Vesterbros Torv, hvor den sluttede.

Netavisen 7. marts 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne