Kollektivet Bumzen udsat for politihærværk: Razziaer og vilde arrestationer

Politiet for hårdt frem ved ved en hel stribe ransagninger af københavnske fristeder uden retskendelser lørdag morgen, hvor mere end 100 blev anholdt uden nogen bevis for kriminel virksomhed

Kollektivet Bumzen på Baldersgade, Nørrebro, blev tidligere i dag (3. marts) udsat for politihærværk. Politiet smed gas ind ad vinduerne og sparkede hovedøren ind. Beboernes dyr blev lukket inde i et rum som også var fyldt med gas og førrst efter to timer måtte pårørende komme ind og hjælpe hundene.

Efter at have smadret adskellige ting i huset, anholdte betjentene alle tilstedeværende på adressen uden sigtelser. Efter gennemgang af bygningen kan der konstateres urimelig hærværk på beboernes værelser

Omkring 100 mennesker er blevet anholdt i forbindelse med dagens aktion, oplyser Københavns Politi til Modkraft. Anholdelserne fandt sted på op imod otte forskellige adresser, herunder på Nørrebro hvor kampklædt politi stormede Internationalt Forum, kollektivet Bumzen, Solidaritetshuset og Det Fri Gymnasium. Også Gaderummet har haft besøg af politiet-

Blandt de anholdte er flere medlemmer af den aktivistiske retsgruppe ABC samt et enkelt medlem af Internationalt Forum. Derudover er der ifølge øjenvidner anholdt 10 i Solidaritetshuset.

Lars Gaardsøe, talsmand for Internationalt Forum, siger:
– Vi protester mod politiets selvudråbte undtagelsestilstand i København og vi vil holde politiet ansvarlig for dette overgreb.

Ungdomshusets pressegruppe har denne kommentar til ransagninger og anholdelser lørdag formiddag:

Politiet har her til formiddag stormet en række adresser på Nørrebro. Ifølge politiken.dk går politiet udelukkende efter udlændinge, med det formål at få dem udvist. http://politiken.dk/indland/article255909.ece
Der er dog også adskillige danskere blandt de anholdte.

Jan fra Ungdomshusets pressegruppe har følgende kommentarer:
– Vi må på det kraftigste fordømme, at politiet skrider til anholdelser uden beviser. Dem, der har ønsket at demonstrere fredeligt anholdes og sigtes uden noget som helst retsgrundlag. Vi kan kun se ransagningerne og anholdelserne, som et forsøg på at skræmme alle fra at deltage i enhver protest, såvel fredelig som konfrontativ.

– Politiet skyder med spredhagl. De lider under den samme fejlopfattelse, som en række medier, nemlig at det ikke er københavnske unge, der er på gaden i protest over politisk arrogance, salget og rydningen af Ungdomshuset.

– Det er jo ingen nyhed at Københavns politi foretager ulovlige anholdelser. Men det er utroligt, at politikerne kigger den anden vej, når politiet bruger illegale midler til at løse et problem, der er politisk skabt.

‘Initiativet for Flere Ungdomshuse’ siger i en pressemeddelelse:

Ritt Bjerregaard, Ruth Evensen og det danske politi har sat omkring 500 børn og unge i fængsel, som ikke vil acceptere at leve i et samfund, hvor der ikke er plads til modkultur, brugerstyring og kreativ mangfoldighed.

De mange historier, som aldrig når medierne, om folk, der får bank i politiets varetægt, grundlovsforhør, der er helt til grin, fejlanholdelser, psykisk syge og tilskadekomne, der spærres inde og nægtes lægebehandling og medicin i detentionen og tåregas og anholdelser i private hjem er benzin på bålet.

– Københavns gader vrimler med unge mennesker, der kæmper for retten til et brugerstyret ungdomshus og i det hele taget for en verden, der er til at holde ud at leve i; og med pansere, som forsvarer et system og en afgørelse, som er fuldstændigt absurd og hvis regler de selv bryder gang på gang. Og ude i Hellerup sidder der en tosse og synes, at det hele er “lidt spændende,” og at “det kilder lidt i maven.” Der er vist ikke længere nogen tvivl om, at Ruth Evensen har handlet uforsvarligt, når hun har sendt så mange tusinde mennesker på gaden i kamp for hendes – og kun for hendes – private ejendomsret, mens hun selv sidder på behørig afstand og griner,” udtaler Anikka Viby, talsperson for Initiativet for Flere Ungdomshuse.

Der er noget fuldstændigt usammenhængende i Ritt Bjerregaards argumentation, når hun siger, at hun hellere vil bruge kommunens penge på noget andet end at give os et ungdomshus. Kommunen har nu brugt flere penge på at bekæmpe os end det ville have kostet at indfri alle de krav, vi har stillet dem i de sidste halve år, inklusiv Dortheavej, Brandstationen, Grøndalsvænge Allé, Stevnsgade og Jagtvej 69.

Der er noget fuldstændigt usammenhængende i Ritts løfter om kulturel mangfoldighed og modkultur og så det faktum at hundredevis af børn og unge spærres inde, fordi de gerne vil være med til at skabe en krativ, konstruktiv ungdomskultur selv.

– Den bevægelse, som vi ser os selv som en del af, er enormt bred og stor, og den kan aldrig dø. For det er ikke bare en politisk bevægelse men en grundlæggende frihedstrang, som man ikke kan slå ihjel med tæv, indespærring eller bøder, siger Tommy Hansen, talsperson for Initiativet.

DKU – Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund – udtaler bl.a.:

Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation valgte at pisse på 25 års progressiv og anti-kommercialistisk kultur da de solgte huset på jagtvej 69 til en profascistisk kristen sekt. Rydningen af huset er blot symbolet på systemets undertrykkelse af anderledes tænkende.
DKU fordømmer rydningen af huset og det kapitalistiske system der er ansvarlige.

Politiet har vist deres sande ansigt de sidste par dage på Nørrebro, de er en del af et undertrykkelsesapparat som ikke er bange for at udøve vold mod mindreårige og som ikke har nogen skrupler ved at foretage anholdelser baseret på racistiske fordomme.
Politiets umotiverede voldsanvendelse mod demonstranter, deres trusler og deres brutale racistiske diskrimination er blot nogle af de foreteelser Nørrebro-borgerne har oplevet i de sidste dage.
DKU vender sig imod klassepolitiets groteske undertrykkelse af demonstranter, naboer og tilfældige forbipasserende.

Netavisen 3. marts 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne