Glæde over løsning på københavnsk folkeskolekonflikt

Af EEO og DGS

Efter gårsdagens politiske løsning på striden om de københavnske folkeskolers økonomi glæder både erhvervsskoleeleverne og gymnasieeleverne sig over skoleelevernes handlekraft. ”Det betaler sig at sige sin mening” lyder budskabet fra ungdomsuddannelserne.

I går fik de københavnske folkeskoler tilført 59 af de 61 manglende millioner kroner – og det efter en uge med højlydte protester fra både lærere og elever. Oven på sejren glæder også repræsentanter fra det øvrige uddannelsessystem sig over løsningen.
”Denne politiske indrømmelse viser jo endnu engang klart og tydeligt, at det faktisk gør en forskel når eleverne går ud og markerer deres utilfredshed med uacceptable besparelser, som dem der var tale om her”, udtaler Rosa Lund, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Den siddende regering har lovet den danske befolkning uddannelse i verdensklasse, men det mål er naturligvis umuligt at opfylde uden midler. Jonathan Simmel, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation siger:
”Vi lever i et samfund hvor der konstant tales om innovativitet, forskning og uddannelse i verdensklasse. Men det er jo klart, at de flotte mål, som regeringen har sat, kun kan opfyldes med den nødvendige økonomiske dækning. Og så er det jo godt, at vi elever og studerende er ansvarlige unge mennesker, der forstår at sige til, når de økonomiske midler forsøges taget fra os”.

”Fundamentet for gode ungdomsuddannelser er naturligvis en folkeskole i verdensklasse, det kan enhver jo forstå, og derfor mener alle indenfor uddannelsesverdenen vel også, at besparelser og forringelser under ingen omstændigheder er acceptable. Derfor kan man kun glæde sig over at vores venner i folkeskolen har præsteret at få nedskæringerne afværget denne gang” afslutter Rosa Lund.

Netavisen 6. februar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne