Storkonflikt kan styrke faglig solidaritet

Kommunistisk Politik 3, 2007

Samtidig med at overenskomstforhandlingerne for OK07 er i gang, er det ingen hemmelighed, at medlemstallet i fagforeningerne rasler ned. Det gør ikke tingene bedre, at LO og de store forbund har forsøgt at dæmpe forventningerne og lægger fokus på videre- og efteruddannelse som det centrale.

Ugebrevet A4 må da også konstatere, at de fællestillidsrepræsentanter, det har talt med, ikke fremhæver videre- og efteruddannelse som noget, medlemmerne efterlyser over alt andet. Beskeden er klar. Fra dem lyder kravet: Mere i løn nu!

En vedtagelse af en lurvet ny overenskomst uden at sætte fokus på mere i løn nu eller nedsat arbejdstid vil være at holde de solidariske faglige kræfter for nar og yderligere sætte skub i degenerationsprocessen i den etablerede LO-fagbevægelse.
Derimod vil en forkastelse af hovedorganisationernes forhandlingsresultater ved urafstemningen og iværksættelse af en reel storkonflikt være med til at revitalisere den kæmpende del af fagbevægelsen.

Det er da nu, at opsvinget i beskæftigelsen må kunne udnyttes til at sætte arbejdsgivernes nulpolitik til vægs med klækkelige forbedringer i løn og arbejdsforhold. En sådan afvisning af tilbudte smuler og iværksættelsen af en storkonflikt vil pege i den rigtige retning for solidariteten.

Dette er også retningen for at standse medlemsflugten, men det er nok for meget forlangt, at den reformistiske faglige top vil forstå eller følge.

Netavisen 31. januar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne