Fingrene væk – Det er vores ungdomshuse!

Af DKU, Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund

Efter længere tids eskaleret kamp om ungdomshuset på Jagtvej 69, hvor politivold, borgerlig pressedækning og polititisk hykleri har været faste elementer tager ungdommen nu revanche med et nyt initiativ.

I dag kl. 13 startede en demonstration for flere ungdomshuse på Palæstinas plads i København. Demoen gik til Nørrebro Station og forløb festligt med masser af kulturelle og kreative indslag.
Kort tid efter blev det klart at København allerede har fået et nyt ungdomshus, et nyt center for kreativitet og aktivitet for de unge der ønsker mere end det kapitalistiske samfund kan ’tilbyde’ dem.

Som altid var klassepolitiet på plads og klar til at forsvare den hellige private ejendomsret og rede til at slå ned på de progressive unge Bz’eres kamp for at udtrykke sig.
Stavene blev trukket og tåregasgranater blev skudt af mod den flok der havde stillet sig op på Dortheavej uden for det nye ungdomshus.

En demonstrant udtaler blandt andet: ”Uden varsel skød de tåregas ud mod os og vi var nød til, for en tid, at flygte for det sved i øjnene og vi kunne ikke få vejret. Politiet fortsætter deres agressive fremfærd og forsøger at skræmme os fra at protestere og udtrykke os men vi kæmper videre”

Kort efter var de unge da også tilbage foran ‘Villa Villekulla’ som folkene i huset kaldte det nye ungdomshus. Nogle timer senere forduftede politiet endelig og det var muligt for de unge at feste og hygge sig.

DKU støtter op om kampen for flere ungdomshuse og ungdommens kamp for fristeder!
Det er vigtigt at der er et modspil til den borgerlige propaganda og den kunstige ‘ungdomskultur’ der bliver forsøgt trukket ned over hovedet på de unge.
Det er vigtigt at der bliver stillet konkrete alternativer op mod en kultur der i bund og grund bare skal få de unge til at få det dårligt med sig selv og være passive forbrugere og billig arbejdskraft i det kapitalistiske samfund.

Netavisen 14. januar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne