Medlemmer strømmer fra LO

Siden midten af 1990’erne har LO-fagforeningerne mistet mere end 230.000 kontingentbetalende medlemmer. Og strømmen er ikke stilnet af.

I løbet af de sidste ni måneder har HK mistet 15.000 medlemmer, 3F 12.000 medlemmer (næsten lige så mange som i hele 2005), mens det tredjestørste forbund, Fag og Arbejde indtil videre har mistet 4.000 medlemmer.

Mange melder sig ind i gule discount-‘fagforeninger’. Ifølge Politiken vil LO-forbundene nu vinde medlemmerne tilbage ved at disse skal kunne se, mærke og føle, at de får noget ekstra for deres fagforeningskontingent.

Derfor har fagbevægelsen ifølge avisen sat alle kræfter ind på at gøre de forestående overenskomstforhandlinger til et sejrrigt triumftog på et tidspunkt, hvor ledigheden er rekordlav og samfundsøkonomien i top.

Se også
Aldi, Netto eller LO
Faglig kommentar, Kommunistisk Politik 19, 2006

Netavisen 14. oktober 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater