Ungeren: Politiet skal på anklagebænken

Politiet forvandlede en fredelig gadefest for Ungeren til knippelsuppe, brækkede lemmer og massearrestationer.
De ansvarlige skal findes – og sættes på anklagebænken, siger APKs formand Dorte Grenaa.

Den fredelige Reclaim the Streets aktion for Ungdomshuset den 23.09. blev mødt af en politiprovokation. Her politiafspærringen for enden af Dronning Louises Bro, der tvang de unge til at vende om og sendte dem ind i en forberedt politifælde i ‘Den sorte Firkant’

Politiet søger stadig at bilde offentligheden ind, at det var Ungdomshusets støtter, der ønskede konfrontation og vold. Det er totalt usandt. Der var lagt op til en fredelig fest, og kun politiets planlagte provokationer, som omfattede påkørsler, knippelbrug og massearrestationer, fik nogle deltagere til at reagere.

Men mange filmoptagelser og fotos dokumenterer politiets brutalitet over for hundreder af unge, der blev tvunget til at sætte sig ned i en politiomringning, uden mulighed for at slippe væk. 268 blev arresteret – heriblandt næsten hundrede unge under 18, hvis forældre ikke som krævet fik besked om deres anholdelse. Under anholdelse og arrestation blev kniplerne brugt flittigt – nogle fik hjernrystelse og brækkede arme.

Nogle af disse optagelser har været fremme og vist på TV – blandt andet reportagen fra localeyes, som viser eksempler på den uprovokerede politibrutalitet. Der har også været vist eksempler på politivogne, der kører ind i demonstrationen.

Se
263 demonstranter anholdt på Nørrebro

Der sidder fortsat 5 unge er varetægtsfængslet, anklaget for vold mod ‘tjenestemænd i funktion’. Hundreder andre er stadig tiltalt og risikerer straf.
Men Ungdomshuset har meddelt, at mindst 230 af de uberettigede anholdte vil klage over/anlægge sag mod politiet for dets fremfærd.

Der findes en uhyggelig tradition for omfattende politiprovokationer mod demonstrationer i Danmark. Carl Madsen dokumenterede i sin bog ‘Proces mod politiet’ en sådan stor provokation mod den fremvoksende protestbevægelse mod Vietnam-krigen i 1968. Der findes anledning til at tro, at sådanne uhyrligheder gentager sig.


APKs formand Dorte Grenaa siger til Kommunistisk Politik:
-Denne grove provokation skal politiet ikke slippe af sted med. Indsatslederen må straks suspendere og der må rejses tiltale; det samme må gælde de betjente, der forløber sig på forsvarsløse unge. Ingen domme over de unge er acceptable.
Ansvaret for hele forløbet ligger entydigt på politiets side.
Det bør fremover bare holde sig væk fra Ungeren!

I en pressemeddelelse fra Ungdomshuset (25/9) konstaterede talspersonen Anja:
–   De siger at det her minder om 18. maj. Det eneste det havde tilfælles med 18. maj 1993 var, at politiet igen i går var ledet af indsatsleder Bjarne Christiansen. Bjarne Christiansen er en mand, der kan ændre selv en barnedåb til gadeoptøjer … Endvidere så var han også manden, der kunne anholde 200 i Hillerød og få Amnesty til at klage over forholdene, og manden har måtte undskylde for politiets ballade på Christiania. Det var også ham der førte an, da politiet uden varsel angreb en anmeldt Ungdomshus demonstration ved Nytorv.

Se hele pressemeddelelsen
Nu er Flemming stået op

Hvad der er sket må underkastes en grundig undersøgelse – bl.a. må der sikres adgang til politiets eget materiale (alle demoer filmes indgående af politiet selv).

Se også

Politivold mod Ungeren: Aktivister fængsles
Netavisen 25.09.2006

Politiprovokation mod Ungdomshusdemo
Netavisen 24.09.2006

Følg med på
www.ungeren.dk

Netavisen 27. september 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne