Skraldespand, Forkert spor, Task Force Skraldespand Forkert spor Task force

Kommunistisk Politik 16, 2006

Arbejdsformidlinger har nu igen fået beskæftigelsesministeren på nakken: Skaf avisdistributørerne af de nye gratisaviser nogle bude , lyder beskeden. Hvis dagpenge eller kontanthjælpsmodtagere nægter at tage arbejdet, vil de blive straffet hårdt på pengepungen for at overtræde rådighedsreglerne.

Imidlertid viser det sig, at distributørerne, der i måneder har klaget deres nød på grund af den angivelige mangel på arbejdskraft, stiller større krav:

– Vi er ikke interesseret i at fungere som en form for skraldespand, udtaler Johan Kühl, chef for et af distributionsfirmaerne, der blandt andet omdeler gratisaviser i København.

100 ansatte i Banedanmark Entreprise ser ud til at miste jobbet, fordi politikerne satser på at udlicitere virksomheden. De ansatte har befundet sig på pinebænken i årevis, fordi de ikke har vidst, om de var købt eller solgt.

Tillidsmanden mener, at det er i 11. time, når det gælder om at få truffet en beslutning. De to hovedmodeller er en privatisering eller en omdannelse til et statsligt aktieselskab.

Regeringspartierne går ind for at sælge Banedanmark Entreprise til private, men er afhængig af Dansk Folkepartis stemmer. Og Dansk Folkeparti vil kun være med til at omdanne divisionen til et aktieselskab og sælge 25 procent af aktierne til en ekstern investor.
Dermed undgår partiet tjenestemandsproblematikken, der har været en stor bremse på salgsplanerne. Tjenestemændene har ret til tre års løn og pension, oplyser 3F.

Beskæftigelsesminister Hjorten vil øge udbuddet af arbejdskraft. Tvungen jobsøgning, bedre og hurtigere servicering af virksomhederne fra AF, nedsættelse af en task force, der skal løse flaskehalsproblemer, samt tvang over for arbejdere, der er på deltid, til at søge fuldtidsarbejde. Og så er alt nok godt.

Netavisen 29. august 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater