Norsk Nei til EU’s servicedirektiv

– Vi forventer, at LO lægger pres på regeringen for at nedlægge veto mod, at EU’s servicedirektiv skal gælde i Norge. Vi kan ikke se, at det norske samfund har noget som helst at hente ved at indføre direktivet , lyder det i en enstemmig udtalelse fra årsmødet i Stavangers LO.
Udtalelsen lægger sig i forlængelse af LO i Oslo, som har gjort et veto mod servicedirektivet til en hovedparole 1. maj, skriver det danske LO’s Ugebrevet A4.

Når Norge kan nedlægge veto mod servicedirektivet, skyldes det Norges og andre EFTA-landes aftale med EU om at gennemføre EU’s regler for det indre marked. Hidtil har norske regeringer ikke brugt den vetoret, som EØS-aftalen giver de deltagende lande, når EU-lovgivningen om det indre marked skal omsættes til national lov.

EU kommissionens ændrede forslag beroliger ikke LO i Stavanger:
– Efter omfattende demonstrationer vedtog EU-parlamentet at nedtone sprogbrugen om, at det er reglerne i oprindelseslandet, som skal gælde. Men alligevel opretholder de formuleringer, som åbner for det omstridte princip. Det giver EF-domstolen myndighed til at afgøre vores fremtid. Historien har vist, at EF-domstolen tolker reglerne for at opnå harmonisering i føderalistisk retning , hedder det i udtalelsen.

Årsmødet i LO i Stavanger er af den klare opfattelse, at hvis direktivet bliver vedtaget, vil det undergrave lønmodtagernes løn- og arbejdsvilkår i Vesteuropa og Norge.
‘Stop hasardspillet nu,’ opfordrer LO Stavanger.

Netavisen 5. maj 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater