Mobilisering imod regeringens sorte “velfærdspakke”

8. maj protestmøde

Offentliggørelsen af regeringens sorte “velfærdsreform” har nu betydet at en række faglige organisationer, uddannelsesorganisationer og den Alternative Velfærdskommission har indkaldt til et bredt og åbent landsdækkende protestmøde mandag den 8. maj.

Tiid og sted er endnu ikke fastlagt

Th.billede fra nylig elevdemonstration

I en udtalelse fra initiativtagerne hedder det bl.a.:

“Repræsentanter for Fagligt Ansvar, LO-Storbyerne, de uddannelsessøgende og den Alternative Velfærdskommission har drøftet VK regeringens udspil til såkaldte ”velfærdsreformer”.
……” Trods alle de positivt ladede ord i velfærdsudspillet, er der igen tale om et bluffnummer fra VK regeringens side, hvor de vil udfase det danske velfærdsamfund i velfærdens eget navn.” 

Initiativet opfordrer samtidig til, at der arrangeres møder i regionerne, lokalområderne, på arbejdspladserne og i fagforeningerne for at brede diskussionen ud blandt befolkningen, og som optakt til mødet d. 8. maj.

3F Silkeborg understreger betydningen af en samling på landsplan mod regeringens forslag til forringelser, og vil lokalt hurtigst muligt diskutere iværksættelse af fælles lokale initiativer.

Der vil helt sikkert møde mange kræfter fra den aktionerende ungdom og tillidsfolk op, der mener at nok er nok, og at der må sættes initiativer og aktioner igang for at få trukket forslagene om angreb tilbage.
Mange der ser hen til at man på mødet får diskuteret, hvordan man her og nu kan imødegå og forhindre regeringens sorte “reformforslag”. Med forhåbninger om at vi i Danmark vil lade os inspirere af den franske ungdoms og fagbevægelselses enhed imod arbejdsmarkedsloven, der skal gør det let at fyre franske unge.

Følgende organisationer står bag initiativet:

Fagligt Ansvar
LO-Storkøbenhavn
LO-Århus
LO-Odense
LO-Ålborg
BUPL
Den Alternative Velfærdskommission
Erhvervsskolernes Elevorganisation
Pædagogstuderendes Landssammenslutning
Sygeplejeelevstuderendes Landssammenslutning
Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Netavisen 8. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne