Finanslov 2006: Protesterne vokser  

Finanslovsforslaget er af medier og den parlamentariske opposition blevet modtaget som en svag og passiv lov. Men den rammer hårdt – og protesterne vokser

Der er ikke noget særligt i forslaget til finanslov, siger medierne. Ingen specielt uventede initiativer, ingen drastiske besparelser eller angreb. Altså: ingen grund til panik.

Sådan forholder det sig bare ikke. Forlængelsen af de tidligere finanslove, suppleret med lidt flere pølseskiver, der skæres af den konto, som hedder sociale ydelser, er et fortsat angreb på den brede befolkning til fordel for de rige. Og det har været Fogh-regeringens specialitet at lade angrebene ramme særlig hårdt over for nogle af de svageste – som folk på overførselsindkomster, arbejdsløse, forskellige grupper af pensionister. Særligt ondskabsfulde har angrebene på indvandrerne været. Tusinder af indvandrerfamilier er blevet presset ud i dyb fattigdom.
Intet nyt er et løfte om større elendighed.

Under valgkampen løj den borgerlige regering uhæmmet, da den påstod at den ikke havde skåret på skoler og uddannelser. Skoleelevernes og de uddannelsessøgendes organisationer dokumenterede klart, at regeringen skar ned, når den sagde, at den havde forbedret.
Det er nemt for regeringen at stille tallene op, så det lyder, som om den gør noget godt:

– 585 mio. kr. til forskning og uddannelse
– 500 mio. kr. til billigere vuggestuetakster.
– 100 mio. kr. til bedre kvalitet i daginstitutioner
– 35 mio. kr. til museer
Osv – det lyder alt sammen af noget, af forbedringer, af øget kvalitet.

Der er bare noget der ikke stemmer. Ser man grundigt efter skæres der det ene sted efter det andet efter salami-metoden. Efter devisen ‘Dem der har, skal have mere’ og ¨’dem der intet har, skal have mindre endnu’ høvler finanslovsforslaget derudaf – nødtørftigt tildækket af billige løfter som gratis entre på nogle få museer, der indtil regeringen krævede entre havde været gratis.

Men Fogh, Thor Petersen og det sorte slæng er gennemskuet. Protesterne mod finansloven vokser. De kan endnu nå at blive ubehagelige for dens bagmænd.

Se

Regeringen fodrer hunden med dens egen hale
Udtalelse fra elevorganisationerne – Netavisen 31.08.05

Udeboende SU til udeboende
DGS – Netavisen 30.08.05

Dagpengeforringelser i finanslov
Netavisen 31.08.05

Det skal ikke være fedt at være fattig
Leder, Kommunistisk Politik 17, 2005

Netavisen 1. september 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne