Milliarder i kontanthjælp  

Faglig kommentar
Kommunistisk Politik 12, 2005  

Gutterne på bænken drikker deres kontanthjælp – vore skattekroner – op. Rygere ligger samfundet til last, når de skal behandles for kræftsygdomme. Vore ældre har begået den forbrydelse, at de ikke har opdraget deres børn med en forståelse af nødvendigheden af at skulle ”producere” det nødvendige kuld af ny arbejdskraft. De ældre er blevet til en byrde , fordi ”vi” mangler arbejdskraft. Der vil derfor i fremtiden ikke være økonomisk kapacitet til at opretholde efterløn, pension og andre sociale goder til ældre byrden . Indvandrere og flygtninge vil eller gider ikke lære det danske sprog, men er udelukkende kommet til landet for at nasse på vor ”velfærd”. Desuden fører de kun ballade med sig.
Der piskes stemninger op!

Det gennemgående tema er, at de indbetalte midler fra arbejderklassens lommer til det samlede såkaldte ”husholdningsbudget”, der kaldes finansloven, i stigende grad skal overføres til erhvervseliten, der jo – og det er ganske vist – sørger for arbejdspladser og social sikkerhed og velfærd.

Derfor skal gutterne på bænken fratages deres kontanthjælp. Livsstilssygdomme skal ikke længere forvente at blive behandlet i vort ”gratis” skatteyderbetalte sundhedsvæsen: Her forlanges privat brugerbetaling! Vore ældre skal allerede i dag straffes for, at ”vi” i fremtiden vil mangle ungdommens arbejdskraft – påstår de med 8-900.000 arbejdsløse i den erhvervsaktive alder. Indvandrere og flygtninge skal kunne udvises uden nogen form for retssikkerhed.

Det karakteristiske ved alle disse grupper, der bliver sat i fokus, er, at de altid har været tvunget til at betale deres skat og dermed har gjort det. Det er også et faktum, at de er blevet fortalt, at vi i Danmark har et socialt sikkerhedsnet, der sikrer skatteborgere mod sultedød eller lignende.

De er til gengæld ikke blevet fortalt, at landets absolut rigeste familier, som enten ikke betaler skat eller kun en brøkdel af, hvad man i underskoven yder, bliver tildelt bistandsmidler, der overgår enhver fantasi, selv i et H.C. Andersen-eventyr:

1.188.000.000 kr. – én milliard et hundrede ottiotte millioner kr.

Danmarks største bistandsmodtager

Det er sådan cirka halvdelen af prisen på en splinterny operabygning med det hele, skriver Fagbladet 3F , der ud fra tilgængelige oplysninger har fundet frem til, at A.P. Møller-Mærsk A/S har modtaget godt en milliard skattekroner i direkte støtte, aktieinvesteringer og billige lån fra den danske stat.

Landets absolut største koncern, der tjener de mest beskidte penge på krigen i Irak, er også den største modtager af bistandsmidler.

Mange af pengene stammer fra fonde og programmer, der egentlig var beregnet på at bekæmpe fattigdom i udviklingslande. Alene som økonomisk hjælp til at oprette Mærsks containerterminaler rundt om på jorden er der givet bistand til koncernen på næsten 600 mio. kr.

Mærsk McKinney Møller fik Nordsøolien foræret for én krone. Han forærede det danske folk en opera ved hjælp af borgernes skattekroner. Han og hans far tilbageholdt deres skibe fra allieret deltagelse mod nazisterne under 2.verdenskrig. Det er vel de mest kendte eksempler på familiedynastiet McKinney Møllers metoder til dels at score profitten og dels indhøste ”billige” point.

En af A.P. Møllers seneste bistandsprojekter til sig selv er den nye store containerterminal SCCT ved Suez-kanalen. Den har netop drænet statskassen for 10 millioner kroner fra Danidas ulandsbistand med det formål at uddanne havnearbejdere.

TV2’s Nyhedsmagasin har netop afsløret, at Group4Falck i samme moment har modtaget tre millioner kroner til uddannelse af vagtfolk.

Nu er det jo ikke noget nyt, at danske skattekroner bliver kastet i grams efter store danske firmaer, som vælger at udflage, hvorfor de opnår hjemlig støtte for at kunne slå sig ned i udlandet på en bekvem måde. Det er også en offentlig hemmelighed, at statens ulandsbistand havner i det danske erhvervslivs lommer, idet projekterne oftest er bundet på hænder og fødder af, at det er danske firmaer, der skal udføre opgaverne.

Det har til gengæld skabt forargelse, at to så store virksomheder for nylig har modtaget støtte uden på behørig vis at kunne dokumentere deres behov. Deres integration i den danske stat og dens kasse er simpelthen så voldsom, så overførslerne glider lettere end de royale apanager.

Med Mærsk som en suveræn etter scorer de to firmaer samtidig millioner af dollars på krigen i Irak. I disse tilfælde kan danske personer på overførselsindkomster kun se misundeligt på, at de mest velhavende modtager skattekroner, mens kontanthjælpsmodtagerne udpeges som nassere.

Netavisen 11. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne