Efter 8.marts: Om menneskerettigheder, politivold, prostitution og om prinsessen uden land  

Af Ole S. Larsen
Interpress

Op til Kvindernes Internationale kampdag demonstrerede en gruppe tyrkiske kvinder i Istanbul den 6. marts. Politiet i Nato-landet Tyrkiet gik uden advarsel til angreb på demonstrationen i Sarachane Park i Istanbul med tåregas, stave og spark. Mange blev arresteret, mange blev såret. De var et massivt og uprovokeret angreb på kvinderne .

Senere samme dag organiseredes en demonstration foran Istanbuls Universitet. Ved afslutningen af mødet angreb politiet igen folk, da de forlod manifestationen. Der blev igen brugt kemisk gas og køller. Billeder fra det ene af politiangrebene er gået verden over i nyhedsmedierne.

Endnu engang fik hele verden demonsteret at bag de fine ord om at”Nato sikrer fred og frihed” gemmer der sig i Natolandet Tyrkiet en aggressiv militærmagt. . . . . . . .
Samtidig har myndighederne i Tyrkiet arresteret den østrigske menneskerettighedsaktivist og journalist Sandra Bakutz.
Sandra Bakutz har været fængslet i Tyrkiet, siden hun den 10. februar blev arresteret i Istanbul, da hun var på vej til at overvære retssagen mod en større gruppe mennesker, som har været fængslet siden 1. april 2004, anklaget for at tilhøre en ‘terroristisk organisation’.
Læs: http://www.stopterrorkrigen.dk/emner/Terror/050309_solidaritetsdemo_sandra_bakutz.htm

Fængslingen af Sandra Bakutz i Tyrkiet er af principiel interesse: Som østrigsk statsborger holdes denne journalist og menneskerettighedsaktivist fængslet; anklaget for at være medlem af en organisation som Nato-landet Tyrkiets militære magthavere har kriminaliseret – . Det kaldes i Nato-sprog for en ”terrororganisation”.

Den konkrete anklage er deltagelse i en protestdemonstration i Bruxelles mod EU’s terrorlove! På dette grundlag vil enhver EU-borger der har udtrykt kritik, kunne risikere fængsling hvor som helst!
Det er symbolsk for det borgerlige hykleri om demokrati og kvindernes rettigheder at dette sker i Nato-landet Tyrkiet uden hverken Nato-sanktioner eller kritik fra alliancens amerikanske ledere.

Og i det kapitalistiske EU og i Nato-landene er prostitutionen – og pornoindustrien – en lovlig kapitalistisk virksomhed som indbringer milliarder til dens kapitalistiske alfons-bagmænd. Kapitalismens massearbejdsløshed og fattigdom tvinger millioner af kvinder og børn ud i prostitutionens og sexslaveriet fornedring .

Det er et fakta som ikke kan skjules – men som kun får små notitser i de borgerlige medier.
Det burde være øverst på dagsordenen i det Danmark som i sin selvforståelse har udnævnt sig til ligestillingens foregangsland. I Danmarks naboland og EUs hovedland Tyskland er det nu legal praksis at fratage kvinder, der nægter at prostituere sig, dagpengene.

Det er en følge af SPD-regeringens kapitalistiske arbejdsmarkedsreform Hartz IV.

Samtidig fortsætter Nato-alliancens Führer-stat USA – med dansk støtte – besættelsen af Irak: I strid med folkeretten. Det betyder fortsat terror, tortur, millionarbejdsløshed og sult for det irakiske folk. Gennem de sidste to år har den kriminelle aggression mod Iraks folk slået langt mere end 100 000 irakere ihjel, ifølge internationale lægerapporter.

Prinsessen uden land

Eventyret om den ”kinesiske prinsesse Alexandra” og hendes danske ”prins Joachim Holger Waldemar Christian” blev i de kongetro medier skildret i eventyrets skær som begyndelsen til historien om hvordan de levede lykkeligt til deres dages ende – men ligner nu mere historien om Kejseren uden klæder.

Dronningesønnen Joachim blev vejet og fundet for let(-levende). Og skilsmissen mellem Alexandra og Joachim træder i kraft den 16.marts. Indvandreren Alexandra Manley fra Hong Kong – datter af østrigeren Christa Maria Manley (f. Nowotny i Østrig) og og den britisk-kinesiske direktør Richard Nigel Manley (S.K.) (f. 1924 i Shanghai) blev i 1995 gift med Hans Kongelige Højhed Prins Joakim af Danmark .

Alexandra Manley er født i Hong Kong og hun tilhørte oprindeligt den”anglikansk-protestantiske” kirke, men var i Danmark tvungen til at modtage undervisning i den ”evangelisk-lutherske tro” og blev tvangs- konfirmeret i Danmark inden vielsen i 1995.

”Famile-sammenføringen” og tvangskonfirmeringen gav hende dansk statsborgerskab, men det indebar i realiteten at hun samtidigt afsagde sig
vigtige politiske rettigheder som retten til at ytre sig politisk, retten til at stille op til valg, retten til at blive valgt.

Kort sagt hun var tvungen til acceptere de feudale indskrænkninger af de demokratiske rettigheder i Kongeriget Danmark. Og det gælder iøvrigt for alle Kongehuset individer: De er frataget disse “politiske menneskerettigheder” som ellers i de borgerlige medier bliver ophøjet som livsvigtige og fundamentale.

Efter Separationen i september – sidste år – som ifølge DR blev ” en begivenhed på størrelse med 11. september. I hvert fald hvis man ser på opmærksomheden i medierne. . . . . TV-avisen sender ekstraudsendelse, Radioavisen rydder halvdelen af udsendelsen til fordel for reaktioner videnom. Man kalder det en historisk nyhed. Statsministeren beder om at alle respekterer beslutningen. Mennesker på gaden interviewes, man er i sorg, man er rystet, man er ked af det, forlyder det. Vi skal tilbage til 11. september 2001 for at finde en lignende medie-chok-begivenhed herhjemme. … fængsel. For hvis hun vitterlig har lyst til at forlade landet og tage tilbage til Hong Kong og tage børnene med sig, hvem kan fortænke hende i det, hvordan vil det blive opfattet? Her er Alexandra et gidsel af den danske befolknings følelser for hende,” skrev Journalisten Christian Lund

Kongeloven hævet over domstolene

”Havde parterne været uenige om børnene og/eller bodeling, var sagen ikke endt i retten, som alle andre sager. Kongehuset er hævet over domstolene, og det er i sidste ende dronning Margrethe, der ifølge kongeloven suverænt bestemmer og i princippet kan gå ind og lave sine egne regler.”
Det mener professor, dr.jur. Ditlev Tamm, der er ekspert i statsret. ifølge DR-nyhederne… Den feudale Kongelov fra 1665 siger, at hverken prinser eller prinsesser af blodet kan bringes for underdommere, men at deres første og sidste dommer skal være den siddende regent.

Det virker som om den liberale snak om hvert eneste individs betydelse” – og “Indvidet er centrum i liberal politik” … osv ikke er andet end snak der skal narre de blåøjede

Men i de Kongeblåøjede medier går man på listesko omskring seperationen og de reelt diskriminerende følger af denne skilsmissen den 16.marts

”Det er foreløbig prinsesse Alexandras plan at blive i Danmark med de to prinser. Hvad hun på længere sigt vil gøre, kan kun fremtiden vise, men prins Nikolai og prins Felix bliver i Danmark, hvis hun skulle vælge at flytte udenlands, vurderer eksperter”
meddeler Kongeriget Danmarks statsradio DR

“- Jeg kan ikke forestille mig, at Nikolai og Felix får fast bopæl andetsteds end i Danmark. Ligesom dronningen skal give tilsagn til ægteskabet, var det også dronningen og prinsen, der meddelte om skilsmissen. Der må være gjort helt klart, at børnene under alle omstændigheder bliver i Danmark, siger historiker og ekspert i kongehuset Claus Bjørn. I forbindelse med vielsen af prinsesse Alexandra og prins Joachim . . . blev der udarbejdet en ægtepagt, ….. men den nævner tilsyneladende ikke noget om eventuelle fremtidige børn.” meddeler DR

I hvertfald kan man ikke kalde børnene Nikolai og Felix danske: De har fra deres forældre ¼ fransk og ¼ østrigsk blod, hvorefter de har 1/8 dansk/svensk/kinesisk og engelsk blod.
”Prinserne” er ægte multinationale børn , men vokser op til en tilværelse uden reelle nationale eller politiske rettigheder medmindre de bryder med deres famile og dermed bliver tvangsekskluderet fra den kongelige familie .

I den svenske ”Hänt BILD” – som er et kapitalistisk billedblad som bringer billeder og interviews fra bourgeoisiets og overklassens verden – var forsideparolen :
”Prinsesse Alexandra kæmper for sine barn”

Og: ”Den danske prinsesse Alexandra bliver bare tyndere og tyndere. Det er åbenbart at hun tager skilsmissen fra prins Joachim betydeligt hårdere end man tidligere troede…Yderligere en anledning til at hun føler sig presset er at det –i det yderste- ikke er hun der har ansvaret for børnene. Det har Dronning Margrethe, ifølge loven… Alexandra må ikke engang rejse på ferie med sine børn uden at spørge om lov. At hun skulle få lov til at tage sine børn med sig og flytte til Hong Kong er fuldstændigt udelukket. Børnene bliver i Danmark ”
fra marts 2005

I et andet billedblad skriver man at :
”Alexandra beholder børnene – men tvinges til at leve som en fange med dem, at rejse udenlands, til eksempel til Hong Kong, er udelukket ”

Trods at HKH Prinsesse Alexandra har modtaget den højeste orden i Kongeriget og er blevet udnævnt til ; Ridder af Elefantordenen (R.E.) og flere andre ordnener må hun altså ikke tage sine børn med ud af landet uden at spørge om lov Hun er i godt selskab: bl..a var Præsidenten af Rumænien Nicolae Ceaucescu også udnævnt til Ridder af Elefantordenen, inden hans henrettelse i 1989.

I svenske Se &Hör skriver man at HKH Prinsessen :
”HAR INGEN RETTIGHEDER Hun taber forældremyndigheden om sine børn, har ingen ret til sin mands ejendom eller formue, men vil blive godtgjort af det danske hof med en reel apanage” 8.sep04

Og det er fuldstændigt ”lovligt” ifølge Kongeloven fra 1665 som stadig gælder. Ifølge et ugeblad sparer
“Prinsessen …. ikke på materialevalget i sin luksusvilla – og hoffet betaler gladeligt. Bl.a. for de dyreste kakler specielt sejlet ind fra Hongkong Frygter kongefamilien, at Alexandra begynder at snakke? Noget kunne tyde på det, for prinsessen får alt, hvad hun peger på i forbindelse med renoveringen af den ny bolig i Hellerup. Intet ønske er for dyrt eller pompøst – hoffet punger bare ud. Når en prinsesse flytter fra et helt slot, skal der i det mindste ikke mangle noget. Og det kommer der så sandelig heller ikke til på Svanemøllevej 15, hvor prinsesse Alexandra flytter ind i det tidlige forår. Bl.a. har den tidligere slotsfrue fra Møgeltønder fået bestilt nogle helt specielle, hundedyre kakler fra sin hjemby Hongkong. Fliser, som lige nu befinder sig om bord på et Mærsk-containerskib. I det hele taget er materialevalget i den 7,2 millioner kroner dyre villa det ypperste, man kan forlange. Fra kælder til kvist taler vi om kvalitetsvarer”
SeogHør 21.dec04

At det koster at holde liv i den kongelige forestilling viser også at prins Joachim årligt får 3 millioner skattekroner i ”apanage” som det kaldes – endnu en levn fra den franske feudaltid.
Lad Margrethe og hendes prins gå på pension og giv Kongehusets medlemmer deres fulde poltiske rettigheder, lad dem bosætte sig og arbejde hvor de har lyst til og lad dem stille op til valg af statsoverhoved. Eventuelt valgt af Folketinget Først da er vi virkelig blevet fri af de feudale tvangstrøjer og spændelsvæv …..

(I) Kilder: Se&Hør Hänt BILD DR kpnet.dk interpres

Netavisen 29. marts 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne