Svar på tiltale

Pressemeddelse
“Autrome” svendborgensere

Anders Fogh Rasmussen, Danmarks statsminister, holder en tale på Gerrits plads i Svendborg.
For at vise vores foragt for Foghs udemokratiske Irak-politik valgte vi at tage imod Foghs invitation til dialog

Blodigt håndtryk: Fogh og Bush 2002
»Irak har masseødelæggelsesvåben. Det er ikke noget, vi blot tror. Det er noget, vi ved.«

Anders Fogh, blev i Svendborg mødt af en masse mennesker, der ville give udtryk for sin utilfredshed med, at han stik mod hvad et flertal af befolkningen ønskede, har ført landet ind i en angrebskrig, med over 100000 civile ofre som følge (sikkert det dobbelte eftersom man ikke har opgjort hvor mange irakere, der døde under det, man kalder selve krigen).
Der var tale om en fredelig og lovlig demonstration, hvor folk med deres stemmer gav deres utilfredshed til kende.

Alligevel blev demonstrationen i medierne omtalt som optøjer. Interessant nok, kunne dette ikke bakkes op af de billeder, der samtidigt blev vist, men dette forhindrede altså ikke (de statskontrollerede) tv-stationer i at fremstille dette som et angreb på selve det hellige demokrati. At kunne demonstrere og råbe sin mening offentligt, plejer ellers at være en af den slags rettigheder, man kræver at andre lande giver deres befolkninger. Det er også interessant, at på cirka halvdelen af de viste optagelser, kunne man kun høre VUere råbe – gør det VU udemokratiske?

Søren Larsen fra ”autonome” svendborgensere udtaler:
”Urobetjentene var meget voldsomme og forsøgte at skabe en anspændt stemning imellem politi og de folk der viste deres modstand mod Fogh.”

VK regeringen har i deres periode ødelagt vores uddannelsesystem, lukket grænserne, skåret ned på ulandsbistanden, smadret det fri kunstnerliv, lukning af christiania, udvisning af ”udlændinge”, beskåret den kollektive trafik, forringet livskvaliteten for kontanthjælpsmodtager, arbejdsløse, hjemløse og stofmisbrugere.
Vi har fået nok!

Citat ”autonome” svendborgensere:
100.000 døde. Morder. Fogh har blod på hænderne.”

Vi vil samtidigt opfordre til civil ulydighed over alt på hans vej.

Gruppen ”autonome” svendborgensere’s talsmand:
Steen Kaster

PS. Vi har ikke nogen politisk forbindelse til Enhedslisten

Se også
Tudefjæs: “Blod på hænderne!”

Netavisen 29. januar 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne