Med LO i hovedrollen i en Holbergkomedie

Hen ved 235.000 jobs i dansk industri forsvandt i løbet af mindre end 30 år!
Der står omkring 250.000 arbejdsløse på dagpenge i kø for at få et arbejde!
Yderligere omkring en halv million er udstødt under forskellige betegnelser; men LO mener, det skaffer danske arbejdspladser, når virksomheder udflager!

Faglig kommentar
Kommunistisk Politik 2, 2005

Undertiden kan man i tilværelsens “ulidelige lethed” vågne op eksempelvis midt i TV-avisen og gnide sine øregange og øjenkroge, og spørge sin samlever(ske):
– Sagde de virkelig det?
– Joeh, de sagde, det var til fordel for de arbejdende at vise løntilbageholdenhed, og LO’s formand var af nationaløkonomiske årsager enig, bekræfter partneren.

Det er de færreste af Kommunistisk Politiks læsere, hvis TV-stol kan sammenlignes med baronens seng fra “Jeppe på bjerget”; men vi kender vist alle fornemmelsen af at måtte knibe os i armen og spørge:
– Er dette virkeligt, eller drømmer jeg?

Erasmus Montanus er en anden af Holbergs figurer, der efter optagelsen på landets universitet stolt vender hjem til fødebyen, hvor hans kundskaber udi det latinske og matematiske nok skal sætte pøbelen på plads ved at bevise, at hans moder er en sten:
– Kan min moder flyve?
– Næeh, svarer den forundrende skare af byens bønder.
– Kan en sten flyve?
Beboerne svarer ligeså benægtende.
– Ergo er min moder en sten, konstaterer den brovtende Erasmus Montanus til bøndernes store forfærdelse, og moderen bryder hulkende sammen.

Holberg brugte stykket til med sin egen underfundige humor til at afsløre datidens borgerskabs hule ideologi og såkaldte videnskab, samtidigt med at de sad på første række og morede sig kongeligt.
Hven kan i dag ikke forestille sig det absurde i, hvis LO’s øverste ledelse i dag trådte frem og erklærede, at det er til fordel for bevarelse af danske arbejdspladser, når virksomhederne flytter arbejdspladser til udlandet?
Logikken holder ikke vand, og det kunne LO’s øverste top vel aldrig finde på?
Jo, – minsandten.

Selveste næstformanden i LO med det adelige navn Tine Aurvig-Huggenberger har for få dage siden bekræftet, at en rapport, der er afgivet af en højt uddannet professor har ret i sin logik, når han hævder, at det er til fordel for bevarelse af danske arbejdspladser, når virksomhederne flytter arbejdspladserne udenlands.

“Danske virksomheder skal blive bedre til at sende flere jobs til udlandet, hvis ikke de vil miste danske arbejdspladser”
, citeres professor i International Økonomi og Virksomhedsledelse på Handelshøjskolen i København, Torben Pedersen, i Politiken den 12.januar 2005.
Samme dag udbasunerer LO’s næstformand til radiomagasinet NyhedsXpressen:
– Jeg tror ikke, der er nogen tvivl om, at dem vi kalder de gode virksomheder, som laver fornuftig outsourcing, rent faktisk skaber nye arbejdspladser i Danmark!
Hun kunne simpelthen ikke vente.

Tillad os at gøre hendes arbejderaristokratiske højhed opmærksom på, at Danmarks Statistik har tilkendegivet, at antallet af industriarbejdspladser i Danmark ved udgangen af 2003 udgjorde 377.400 jobs. Det laveste tal siden 2.verdenskrig! I midten af 70’erne var beskæftigelsen i industrien på 610.000!

Lad os så medgive fru Aurvig-Huggenberger, at ny teknologi, rationalisering og øget tempo har medvirket til at lue ud i arbejdspladserne; men den helt afgørende faktor er netop det, der i dag med et moderne ord kaldes udflagning, – eksport af arbejdspladser!

Hen ved 235.000 jobs i dansk industri forsvandt i løbet af mindre end 30 år!
Der står omkring 250.000 arbejdsløse på dagpenge i kø for at få et arbejde!
Yderligere omkring en halv million er udstødt under forskellige betegnelser; men LO mener, det skaffer danske arbejdspladser, når virksomheder udflager!

Hvis du tror, det er et mareridt, så prøv lige at knibe dig selv i armen!

Netavisen 23. januar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne