Åbent brev til Ry kommune

EU-flaget skal ned

I går morges, på dagen for valget til EU-parlamentet den 13. juni, var EU-flaget hejst over rådhuset i Ry. Dette blev af mange borgere oplevet som en utålelig provokation; det gælder ikke mindst ældre mennesker, der har oplevet besættelsen og nu er bange for at se historien gentage sig. Det forstår jeg godt, og jeg ønsker heller ikke selv, at min kommune propaganderer for EU ved at flage med unionens flag, især ikke på en valgdag.

Efter at være tilkaldt af et par ældre Ry-borgere, der havde været ved at få deres morgenkaffe galt i halsen, da de gennem deres vindue så unionsflaget vaje over byens tage, nedtog jeg derfor kl. 11 EU-flaget fra flagstangen foran rådhuset, foldede det behørigt sammen efter at have gjort flagsnoren fast igen og lagde det i en lyskasse, da det var for
stort til at komme ind gennem brevsprækken. Havde der været nogen på rådhuset (men det var der ikke, da det jo var søndag – jeg ringede på), havde jeg selvfølgelig afleveret det til de(n) pågældende, da jeg ikke har noget ønske om at gøre skade på kommunens ejendom.

Operationen tog adskillige minutter, uden at nogen greb ind. Som den rekordlave valgdeltagelse nogle timer senere bekræftede det, har EU-projektet ikke den folkelige opbakning og legitimitet, som kunne have retfærdiggjort en flagning med unionens flag.
Jeg henstiller til kommunen ikke oftere at foretage den slags provokerende handlinger.

Med venlig hilsen
Henrik Stamer Hedin
Søvej 40A
Alling – Ry

PS fra kpnet: Ry Kommune vil ikke gøre mere ved sagen

Netavisen 14. juni 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne