Flertal for Christianialov: Intet vundet endnu!

De store protester og bevægelsen til forsvar af Christiania har tvunget regeringen til at etablere noget, der ligner et ‘bredt forlig’ omkring dens Christiania-særlov L205.

Demonstrationen 22. maj 2004

Socialdemokratiet, SF og de Radikale vil nu stemme for loven, efter at regeringen har sagt ja til, at Fondsmodellen er en mulighed på lige fod med de andre muligheder i lovforslaget.
Men “Intet er vundet endnu”, siger Forsvar Christiania-initiativet.

Regeringen har accepteret, at en almenyttig fond kommer til at indgå på lige fod med andre muligheder, når staten sammen med Københavns Kommune og beboerne i den kommende tid skal finde frem til, hvordan området skal styres.
Der skal osse etableres et demokratisk forum, som skal have ansvars- og beslutningsmyndighed – og endelig skal beboerne betale en passende husleje …

– Det er positivt at regeringen melder ud at fondsmodellen kan indgå ‘på lige fod med de andre muligheder’ i L205, men intet er vundet endnu, udtaler Anne Rehder fra Forsvar Christiania, og fortsætter:
– Vi ved intet om hvorvidt fondsmodellen bliver til noget, eller hvordan den kommer til at se ud, så der er al mulig grund til fortsat at forsvare Christiania.

– Selv om der skal forhandles om fondsmodellen, er der nogle ting der ikke er til forhandling. Det drejer sig f. eks om den kollektive brugsret og Christianias demokrati, selvforvaltningen, for hvis det fjernes, vil Christiania blive et privatiseret paradis for boligspekulanter, siger Anne Rehder.

– Christiania er i dag et fristed og et åndehul, hvor der ikke tages profithensyn, et symbol på fællesskab og solidaritet og det skal det blive ved med at være, siger Anne Rehder og fortsætter:
– Vi vil fortsætte vores protester mod regeringens politik på Christiania – området, for kun på den måde kan vi sikre den eneste reelle løsning, nemlig at Christianias beboere og brugere bestemmer Christianias fremtid.

– Når regeringen, nu med et bredt flertal, får vedtaget sit lovforslag, vil vi gå på gaden og forsvare Christiania. På tirsdag den 1.juni er der 3. behandling af L205, vi har derfor indkaldt til en aktionsdag, kaldet X-dag. På X-dag vil vi aktionere og lave happenings, og vi vil blandt andet ”normalisere” et sted i København. slutter Anne Rehder.

Netavisen 28. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne