Reklamerne i Sundskolen pilles ned

De omstridte reklameskilte på Sundskolen i Nykøbing Falster bliver nu fjernet. Det er forbrugerombudsmanden, som griber ind over for dette sponsorat, hvor private annoncører direkte prøver at påvirke skoleeleverne.

Forbrugerombudsmand Hagen Jørgensen betegner det nu som ulovligt og har bedt virksomhederne om at pille reklamerne ned.

Annoncerne har finansieret en ny boldbane til 20.000 kr. – men det har også udløst stor debat og voldsomme protester, både lokalt og landet over. Reklamerne i Sundskolen var nemlig et murbrækkerforsøg på at lukke reklamer ind i skolerne og børnenes skolemiljø.

Kommunernes Landsforening har i den sammenhæng udtalt sig til fordel for reklamesponsorering af skoleprojekter, hvis man kan gøre det på “en smagfuld og diskret måde”.

Næstformanden i Skolelederforeningen Knud Nordentoft udtalte sig derimod klart imod denne form for sponserering: .
– Skolen er en kommunal opgave. Jeg tror, at man kommer ud på en glidebane, hvis man lader erhvervslivet betale regningen. Pludselig kommer der krav om modydelser, sagde han til Politiken.

DKU – Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund – tog sagen i egen hånd med en aktion den 9. maj, hvor man overmalede reklamebanderolerne: ‘Ingen reklamer i vore skoler’, siger DKU, der understreger:

– Skolen som institution er jo et sted man kommer for at lære om dansk, engelsk, matematik, sociale færdigheder osv. ikke hvilken bank man skal vælge, eller hvilket solarium man skal tage sol i for at blive accepteret af vennerne.

Med forbrugerombudsmandens indgriben er dette første forsøg på at styre børns forbrug direkte gennem skolerne altså blevet slået tilbage.

Netavisen 27. maj 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne