Israel forhindrer palæstinensisk kvindeorganisations besøg i Danmark

Et besøg i Danmark i næste uge af en delegation fra den palæstinensiske kvindeorganisation ”Hawwa” har måttet aflyses, fordi de israelske myndigheder har nægtet forkvinden for delegationen, Ghada Abdel Hadi, udrejsetilladelse. Delegation var inviteret af Dansk-palæstinensisk Venskabsforening – og havde for længst fået visum til Danmark.

”Hawwa” er en social- og kulturpolitisk NGO i Nablus, godkendt af den palæstinensiske selvstyremyndighed PNA. Organisationen er kendt for en række sociale oplysnings- undervisningsprojekter rettet mod at styrke palæstinensiske kvinders evne til at håndtere de sociale problemer som den israelske besættelse medfører for palæstinensiske familier. Delegationen var inviteret til Danmark af Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, for at fortælle om den sociale situation på Vestbredden og organisationens arbejde for at afhjælpe problemerne.

Udrejseforbuddet for Ghada Abdel Hadi betyder umiddelbart at en række planlagte møder mellem Hawwa og repræsentanter for den danske presse og civile offentlighed i både København, Århus og Odense har måttet aflyses.

Dansk-palæstinensisk Venskabsforening beklager dybt, at Israel med sit forbud forhindrer palæstinensiske NGO’er i at skabe kontakter i omverdenen. Sådanne kontakter er vigtige for at bevare en smule optimisme og en tro på fred i en meget trængt situation.

Dansk-palæstinensisk Venskabsforening ser det israelske nej i sammenhæng med det visumkrav, som Israel for nyligt har indført for udlændinge som skal besøge de besatte palæstinensiske områder. Der er øjensynligt en samlet strategi om at isolere palæstinenserne mest muligt, så de på enhver måde mures inde i ghettoer.

Dansk-palæstinensisk Venskabsforening opfordrer på det kraftigste den danske regering til at protestere, såvel specifikt mod de konkrete forhindringer for kontakt mellem danskere og palæstinensere, som generelt mod den stærkt modproduktive politik som Israel fører.

Netavisen 1. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne