Jyder koger en rød Opel Ascona!

Pressemeddelelse
Jyder Mod Overflødige Motorveje

Vi koger en rød Opel Ascona i en kæmpegryde på hjørnet af Ersholtvej og den nye motorvej fra Låsby (til Århus). Jyder Mod Overflødige Motorveje serverer en tre-dages menu fra torsdag den 6. november til den nye motorvej Århus-Låsby officielt åbnes lørdag den 8. november. Bilkogningen sker for at gøre opmærksom på den galopperende trafikpolitisk spiseforstyrrelse Bilimi.

Jyder Mod Overflødige Motorveje finder den trafikpolitiske situation uspiselig.
Som borgere får vi benzinen ind med modermælken og fodres herefter dagligt med udkogte trafikvisioner, der giver en grim smag i munden.
Vi ved, at bilisme feder, giver mavesår og vejnettet lider af forstoppelse, men alligevel fortsætter både bilproduktion og vejnet med at vokse i omfang.

Samfundet udviser flere sygdomstegn, der får vores forhold til bilen til at minde om bulimikerens forhold til mad:
Et naturligt transportbehov har vendt vrangen ud på sig selv og udviklet sig til et misbrug. Vort behov for nye veje er blevet umætteligt og selvdestruktivt, og vi har brug for hjælp til at bryde ud af den onde cirkel.

Der er ikke længere tale om bilisme, men om en trafikpolitisk spiseforstyrrelse: BILIMI. Jyder Mod Overflødige Motorveje anbefaler, at der kommer nye boller på trafik-suppen.

Samfundet som helhed har ikke brug for at kunne komme hurtigere frem, med endnu mere støj, røg og møg til følge. Vi har brug for de uberørte naturområder og for en renere luft i byerne. Derfor bør vi bruge pengene på en bedre kollektiv trafik – især togdriften – så den kan fungere som et reelt alternativ til bilismen.

Jyder Mod Overflødige Motorveje anbefaler kort sagt en sundere trafikpolitik, der satser på de tre r‚er: Ro, Renlighed og Regelmæssighed.

Kig forbi “jydepotten” og få en smagsprøve på en anderledes trafikpolitik med masser af langsomme kulhydrater. Det er ikke fastfood, men slowfood.

Netavisen 3. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne