Københavns Kommune hæver klassekvotienten

Pressemeddelelse
Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Da uddannelsesudvalget i Københavns Amt for en uge siden besluttede at øge størrelsen af 1.g klasserne på amtets gymnasier fra 28 til 29 fra skolestart 2004, affødte det en storm af protester, som siden har spredt sig til hele hovedstadsområdet og dele af provinsen. I et notat til mødet 24/9 i Københavns Kommunes ungdoms- og uddannelsesudvalg tyder alt på at også her må klassestørrelserne øges – endog ganske markant.

Ifølge notatet vil Københavns Kommune allerede fra næste år mangle plads til 7 nye 1.g-klasser. To af dem kan eksporteres til især Københavns Amt, men de sidste 5 klasser kan forvaltningen ikke placere uden et økonomisk
tilskud på 15 millioner kr. Københavns Kommune har i dag i følge notatet 44 spor. Klassekvotienten må altså stige til over 31 i 1.g-klasserne, hvis der skal blive plads til alle nye 1.g‚ere i august 2004. Åbningen af et nyt 10-spors gymnasium i Ørestaden i 2006 vil kun hjælpe begrænset. Selv efter åbningen vil der til den tid mangle plads til 11 klasser.

Formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i Storkøbenhavn, Tue Jakobsen udtaler:
– Det kan ikke blive ved. Vi forstår godt at Københavns Kommune føler sig presset af skattestop og andre statslige tiltag, men vi forstår ikke at udviklingen overhovedet ikke bekymrer regeringen. Hvor er den investeringsplan der skal sikre rammer for kvalitet og faglighed i fremtidens gymnasium? Hvis ikke vi stopper den negative udvikling lige nu, så vil gymnasierne snart blive lige så udsultede som handelsskolerne. Hvis det er planen, så kører det fint for regeringen.

ELEVPROTESTER OPTRAPPES – DEMONSTRATIONER ONSDAG

Den seneste uges tid har været præget af skolebesættelser, aktioner og mindre demonstrationer. Aktiviteterne er startet af hovedstadens gymnasieelever som bakkes op af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS).

Formand for DGS Nanna Westerby udtaler:
– Det er ikke DGS der har startet eller udvidet protesterne. Eleverne er mere frustrerede end vi har oplevet det i mindst 15 år og derfor aktionerer græsrødderne spontant. Men vi bakker fuldt op om vores medlemmer. Vi forventer at oplysningerne fra Københavns Kommune får vreden til at stige.

DGS besøger i dag tirsdag 25 københavnske gymnasier for at diskutere med eleverne. DGS‚s formand Nanna Westerby mødes i dag kl. 14.30 med Venstres uddannelsesordfører Gitte Lillelund Bech for at diskutere situationen på gymnasierne og kl. 16.30 holder Nanna Westerby indledende tale når hovedstadens gymnasielærere mødes til fagligt møde om situationen.

– Nogle har beskyldt os for ikke at gå i dialog. Det passer ikke. DGS deltager i alle de møder med beslutningstagere og interessenter vi kan, men politikerne har tydeligvis ikke forstået situationens alvor, slutter formand for DGS Nanna Westerby.

I morgen onsdag er der varslet demonstration foran Københavns Amts amtsgård i Glostrup kl. 7.00 når medlemmerne af amtets økonomiudvalg mødes for at 2. behandle amtets budget kl. 7.30.
Endvidere har DGS onsdag indkaldt til samlet demonstration på Københavns Rådhusplads fra kl. 12 og fagligt stormøde for hovedstadens elever onsdag kl. 14.30 på Rødovre Gymnasium

For yderligere oplysninger om klassekvotientstigninger i Københavns Kommune anbefaler vi kontakt til uddannelses- og ungdomsborgmester Per Bregengaard på 33662000.

For yderligere informationer ellers kontakt:
Nanna Westerby: 26557327 eller 70204017
Tue Jakobsen: 28606986

Notatet fra Københavns Kommune kan hentes på http://dgsnet.dk hurtigstmuligt.

Se også
Landets gymnasieelever siger stop!

Netavisen 30. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne