Faglige unge raser mod finansloven

Regeringens finanslovsforslag blev ikke vel modtaget, da det var til debat blandt faglige unge, der onsdag den 27. august var samlet fra alle egne af Danmark. Arbejdsløsheden stiger, SU’en skæres og velfærden udhules. Det var alle emner, der fik de unge faglige op af stolene.

– Nu må det være nok! Vi vil ikke finde os i, at regeringen kører et borgerligt korstog mod velfærden i kampen for en minimalstat, siger Michael Vinther fra SiD Ungdom.

Regeringen har lavet en it-pulje på 75 mio. kr. til folkeskolerne blot for at sløjfe den eksisterende på 104 mio. kr.

-Jeg anede ikke, at man kunne være så manipulerende og vildlede befolkningen på den måde – de har jo sparet 29 mio. og så kalder de det et tilskud, siger Lars Olsen fra Træ-Industri-Byg (TIB Ungdom).

SU’en har regeringen heller ikke overset i deres spareiver. Ifølge regeringen har studerende ikke ret til samme stigning som resten af arbejdsstyrken.

– Ved at regulere SU’en lavere forringer man studerendes købekraft og sparer penge den vej. Samtidig vil man beskære produktionsskolerne og gøre den offentlige transport dyrere, siger Peter Røntved fra LO Ungdom.

– Det er urimeligt, at når resten af samfundet får et økonomisk løft, at man så lader en af de økonomisk svageste grupper i samfundet forblive på bunden. Det vil resultere i, at endnu flere lærlinge vil tage sort arbejde, og de studerende vil blive tvunget til at koncentrere sig mere om at få brød på bordet end deres uddannelse, siger Michael Vinther fra SiD Ungdom.

En af de største trusler mod vores samfund er den stigende arbejdsløshed, som regeringen ikke har nogen løsning på, andet end håb på hjælp fra et økonomisk opsving.

– Regeringen er nødt til at handle. De kan ikke bare sidde tilbage, mens 50 mennesker om dagen mister deres arbejde. Vi forlanger, at regeringen handler. De ser ligegyldigt til, mens arbejdsløsheden stiger, og velfærden smuldrer. Danmark har fortjent bedre, siger Peter Faber fra Metal Ungdom.

Men endnu værre er det, at regeringen ikke holde deres egne løfter. Hjælp til de seksuelt misbrugte, hjælp til at bekæmpe den negative sociale arv, hjælp til at danskere kan få en sundere livsstil og dermed bekæmpelse af fedmeepidemien. Alt sammen gode løfter; de er bare ikke nævnt i finanslovsudspillet for 2004.

– Hvis man vil gøre noget ved problemerne, er det ikke nok med ord. Det kræver handling samt midler til af gøre en forskel, og regeringen giver ingen af delende, siger Peter Rasmussen fra Dansk El-Forbund Ungdom.

Der blev efter mødet planlagt lokale aktioner, som løbende vil ramme landet de næste måneder.

For mere information:
Michael Vinther SiD Ungdom: 26 80 43 56
Lars Olsen TIB Ungdom: 40 76 19 15
Peter Rasmussen El-forbundet Ungdom: 20 24 16 83
Peter Røntved fra LO Ungdom:23 38 42 18
Peter Faber fra Metal Ungdom: 24 65 01 57

Netavisen 2. september 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater