Dansk Metal skifter formand

Når Dansk Metal afholder kongres den 6.-10.september bliver udgangen, at formanden gennem 12 år, Max Bæhring, går af. Den ny formand bliver Thorkild E. Jensen, 53 år, hvilket allerede står fast, idet han var den eneste opstillede ved fristens udløb.

Med formandsposten følger en række poster i det danske erhvervslivs bestyrelser samt i fagbevægelsens rækker. Blandt andet overtager Thorkild E. Jensen formandsposten for det vigtige CO-Industri, der forhandler overenskomster for omkring 250.000 ansatte i industrien. Overenskomsterne plejer at være toneangivende for størsteparten af det øvrige private arbejdsmarked og med afsmittende effekt på det offentlige område.

Den afgående formand Max Bæhring bryster sig ved sin afgang af at have sikret lønmodtagerne pension, løn under sygdom, barsel og den sjette ferieuge.

Netavisen 20. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater