Aktion i Folketinget:Fogh og Møller har blod på hænderne

Pressemeddelelse
Globale Rødder

Det lykkedes for kort tid siden to fredsaktivister at hælde rød maling udover statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller. Protesten skete uden for det møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor regeringen fremlagde deres beslutning om dansk krigsdeltagelse.

De to fredsaktivister udtalte før aktionen:

– Vi kan ikke være passive vidner til, at den danske regering vil deltage i en krig, som kommer til at kræve tusindvis af menneskeliv. Med vores symbolske protest vil vi ikke skade de danske politikere, men anskueliggøre deres medansvar for krigens lidelser. Det her er ikke et computerspil eller en tv-føljeton, det handler om død, ødelæggelse, afsavn og mennesker, der mister deres nærmeste.

Happeningen er blot et lille led i de globale protester mod krigen.
Overalt i verden gennemføres massedemonstrationer, protester og civil ulydighed. I de kommende dage vil aktiviteterne intensiveres i et sidste forsøg på at få politikerne til fornuft. I Danmark planlægges omfattende
ikke-voldelige protester i det døgn, der følger efter krigens udbrud.
(www.x-dag.dk)

For yderligere information kontakt Claus Pedersen: tlf. 6118 4567

Claus Pedersen er talsperson for Globale Rødder, der var orienteret om, at der skulle finde en protest sted i forbindelse med mødet i Udenrigspolitisk Nævn.

Netavisen 18. marts 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne