Thor bryggeriet i Randers lukker – smagen bevares

Til efteråret bliver 160 bryggeriarbejdere fyret i Randers. Thor bryggeriet er det første der falder på baggrund af omfattende rationaliseringer i Bryggerigruppen.

Bryggerigruppen, som ejer Thor bryggeriet, vil rationalisere ølproduktionen igennem en såkaldt strategiplan for hele koncernen, som skal øge overskuddet i Bryggerigruppen med 15 millioner pr. år fra 2004. Lukningen af Thor vil koste 20 millioner kroner.

Den administrerende direktør for Bryggerigruppen Poul Møller, beklager lukningen med, at han ikke mener at det er rentabelt at opretholde et så lille bryggeri som Thor. Da den administrerende direktør er klar over at lukningen er meget ubehagelig for medarbejderne, har han dog den trøst til bryggeriarbejderne, at de får så lang tidsfrist som muligt, hvorfor de allerede er blevet underrettet omlukningen. Udsigten til at få andet arbejde i Randers og omegn i overskuelig fremtid er ikke god for de 160 fyrede, idet der i de sidste par år har været flere fabrikslukninger og omfattende fyringer på virksomhederne i området.

Mærket Thor øl skal fremover brygges på Ceres i Århus. Bryggerigruppen regner med at kunne bevare både navnet Thor-pilsner og smagen af Thor øl. Men om selskabets bestyrelse har den gode smag af Thor øl i munden eller en grim smag, er uvist.

Fællestillidsmanden for bryggeriarbejderne på Thor udtaler ifølge Randers Amtsavis:
-I den store sammenhæng kan man godt forstå det. Men det er svært, når det går ud over en selv.
Bryggerigruppen A/S omfatter udover Thor også bryggerierne Albani, Ceres, Maribo og Faxe.

Netavisen 12. februar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater