Post Danmark fyrer 3-400

I løbet af det kommende år vil Post Danmark afskedige 3-400 tidligere tjenestemænd. Fyringerne, der blev varslet i juledagene, betyder, at firmaet bruger sidste års overskud på 3 års løn til de fyrede. Begrundelsen for rationaliseringerne er, at Post Danmark har gennemført en række effektiviseringer, der har bragt en række mellemledere og administrative ansatte “i overskud”, hvorfor de er overført til selskabets jobbørs. Nu har man fundet, at der heller ikke fremover vil blive plads til dem.

Forretningsfører i SiD Post, Jens Bendtsen, beklager, at det er nødvendigt at afskedige op til 400 ansatte, men han mener ikke, det er ulejligheden værd at fastholde dem:
– Det er bestemt ikke behageligt at skulle tage afsked med mange gode kolleger, men vi må være realistiske og forholde os til virkeligheden.
Jens Bendtsen trøster sig samtidig med, at de ufaglærte i produktionen, som han repræsenterer, ikke bliver berørt af fyringerne.

Det kan imidlertid komme hurtigere, end han regner med. Post Danmark har i årevis forsøgt at slippe af med de snærende forpligtelser, som tjenestemandsansættelserne gav. Derfor har firmaet heller ikke ansat tjenestemænd siden 1999, og sidste år lykkedes det ved fælles hjælp fra de faglige organisationer at gøre op med denne ansættelsesform. 96 pct. af samtlige tjenestemænd overgik til tjenestemandslignende ansættelse mod en kontant bonus på 50.000 kr. Samtidigt oppebærer de stadig retten til tre års opsigelse.

Med den påbegyndte “slankning” af organisationen er det et spørgsmål om tid, før Post Danmark vil kigge denne rettighed efter i sømmene. Der er vel grænser for, hvor mange års overskud der vil blive brugt til at finansiere 3 års opsigelse.

Netavisen 30. december 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne