“Fagligt Ansvar” løber fra ansvaret

Forliget om en ny arbejdsmarkedsreform er få uger siden indgået som en bred aftale mellem samtlige folketingspartier minus SF og Enhedslisten. Reformen indebærer blandt andet en lovliggørelse af misbruget af de udstødte. De indsættes som løntrykkere til deres dagpenge eller kontanthjælp på arbejdspladserne. De skal arbejde gratis.

Arbejdere og arbejdsløse kiggede efter initiativer, hvor deres harme kunne synliggøres.
Speciel fokus faldt på den nye organisme på den faglige arena kaldet “Fagligt Ansvar”, der stod for indkaldelsen til det store landsdækkende tillidsmandsmøde i Silkeborg den 1. marts.

I slutningen af oktober afholdt dette forum så konference, hvor de faglige “venstre”kræfter – omfattende socialdemokrater, SF´ere, KPiD´ere, DKP/ML´ere, repræsentanter fra Enhedslisten m.m. – besluttede, at de ikke er et alternativ til den eksisterende fagbevægelse. De bekræftede deres samarbejde med LO-Storbyerne.
Men de undlod at nævne den sorte arbejdsmarkedsreform med et ord!
En reform, der ifølge David Gibson, formand for 15.000 offentlige SiD´ere, på sigt er værre end et angreb på eksklusivparagraffen.

Hvis det står til “Fagligt Ansvar”, vil der ikke blive taget skridt til modstand mod denne beskidte reform, der bærer Socialdemokratiets håndaftryk.
Er det derfor, at den bliver fredet? spørger de mange.

Tilsyneladen er også planerne om en selvstændig faglig markering den 12. december i forbindelse med EU-topmødet i december gået i vasken. Som det ser ud nu vil der blot være en faglig sektion under demonstrationen – folkemødet – i Stop Voldens regi lørdag den 14. december.

Netavisen 7. november 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne