Arbejdsløsheden snakkes væk

Hver måned kastes masser af dagpengemodtagere over på forskellige andre former for overførselsindkomster. Derved reduceres antallet af arbejdsløse, der kun opgøres af dagpengemodtagere. Ikke desto mindre er arbejdsløsheden stigende. I løbet af det sidste halve år er statistikkerne vokset med titusinde flere arbejdsløse.

Det har sin naturlige forklaring i den økonomiske krise, som også Danmark er ramt af. Aktionærerne har mistet omkring 25% af deres spekulationsformuer i år. Det har kostet arbejdspladser; men det registreres ikke. Man opfatter heller ikke stigningen i førtidspensionister, revalidenter, efterlønsmodtagere, aktiverede, som en del af den samlede arbejdsløshed. Det udgør kun antallet af dagpengemodtagere.

På trods af en stigning på titusind alene i disses rækker erklærer Arbejdsmarkedsstyrelsen, at arbejdsløsheden er stagnerende.
I dag er 5,1% af arbejdsstyrken arbejdsløse dagpengemodtagere, hvilket svarer til 143.000 personer.
Økonomiske eksperter udtaler, at opsvinget er udsat til 2004.

Netavisen 5. november 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne