DKU: Fingrene væk fra kontanthjælpen

Ifølge de danske jobkonsulenter får de unge for meget i kontanthjælp. Derfor har de et forslag om at skære kontanthjælpen med 40 pct. efter 10 måneders aktivering.

Som aktiveret modtager man i værste fald bruttoydelsen på 5.103 kr. Skærer man dette beløb med 40 pct. vil bruttoydelsen pr. måned være på 3.061,8 kr.

– Det er et fuldstændige vanvittige forslag, som ikke har hold i de unges virkelighed, udtaler Troels Riis Larsen, formand for DKU. – Som ung kontanthjælpsmodtager er man økonomisk hårdt presset. På en beskeden økonomi skal klare husleje, varme og andre faste udgifter. Desuden skal man spise og have tøj på kroppen. Når man tænker på at udgifter til bolig (eller et værelse) i dagens Danmark ligger omkring 2.000 – 3.000 kr. om måneden kan man selv regne ud hvor meget folk har til at leve af. Hvis forslaget bliver vedtaget vil man tvinge en gruppe unge ud på gaden. Tvinge dem fra hus og hjem.

Forslaget gør derimod et stort indtryk på beskæftigelsesminister Klaus Hjort Frederiksen, der synes at vi gør skade på de unge ved at give en al for høj bruttoydelse på 5.103 kr. om måneden.

– Jeg vil hermed opfordre beskæftigelsesministeren til at skaffe reelt arbejde til de unge, udtaler Troels Riis Larsen.

– Det er ikke de unge, der skal straffes for at regeringen ikke formår at skabe arbejdspladser til befolkningen. I forvejen er unge kontanthjælpsmodtager den mest marginaliserede gruppe på arbejdsmarkedet, uden rettigheder, uden muligheder og nu også uden penge, påpeger Troels Riis Larsen.

Netavisen 7. september 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne