Beboerinitiativet: ”Sejren er vor!”

Beboerinitiativet ”Nørrebro tilhører os alle”, der består af beboere, beboerforeninger og en masse andre organisationer på Nørrebro, er enige om, at Moses Hansen tabte ”Slaget om Nørrebro”.

PRESSEMEDDELELSE

Nørrebro har vist, at der skal mere til end en gal mand for at splitte os.

Et godt samarbejde mellem beboere og organisationer på Nørrebro har sikret, at de overlagte provokationer fra Moses Hansens side kun blev mødt med skældsord og harme.

Vi skal huske på, at Moses Hansens udmelding inden hans såkaldte korstog var, at han ved sin tilstedeværelse i kvarteret ville vise, hvor udemokratiske og voldelige de såkaldt autonome og de unge muslimer er på Nørrebro.

Han ville fremprovokere en voldelig konfrontation. Den fik Moses Hansen ikke.

Vi har valgt ikke bare at vende ryggen til Moses Hansens latterlige korstog. Der var ikke noget vi hellere ville, men sådan fungerer tingene ikke i virkelighedens verden. Når en mand erklærer krig mod en hel bydel med 40.000 indbyggere opstår der berettiget harme og på en eller anden måde skal harme have et udtryk.

Nørrebro har valgt at vise foragt overfor den intolerance og racisme Moses Hansen bekender sig til. Han fik modstand, men han og hans støtter i Faderhuset og andre udefrakommende højreradikale elementer fik ikke den voldeligt konfrontation de søgte efter og håbede på.

Andre har udtalt, at ”plads til alle” også burde give plads til en mand som Moses Hansen. Der er altid plads til alle på Nørrebro, men ikke hvis budskabet er intolerance og racisme. Disse begreber er ikke omfattet af den indbyggede tolerante mangfoldighed, der præger Nørrebro.

Tværtimod er det begreber som medmenneskelighed, sammenhold og fællesskab, der binder Nørrebro sammen i dets mangfoldighed af kulturer, politiske opfattelser og religioner. Og det tilsammen giver den fælles følelse af, at vi alle er Nørrebro´ere.

Dette har vi fået bevist ved at stå sammen i løbet af de sidste dage og det er vi stolte af.

Det var medmenneskelighed, sammenhold og fællesskab på tværs af alle vore forskelligheder, der bar modstanden mod Moses Hansen og hans intolerance og racisme frem mod sejren.

Beboerinitiativet er glad for, at provokationen nu er slut og at vores hverdag på det Nørrebro vi alle holder af kan vende tilbage til det normale.

NØRREBRO, DEN 8/8 2002, KL. 19.00

Kontaktpersoner vedrørende denne pressemeddelelse:

Bjørn Hansen 29 78 17 93, Khalid Alsubeihi 26 86 40 14

Netavisen 9. august 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne