Eksiliransk kæmpedemonstration foran Christiansborg den 21. juni

20.000 eksiliranere demonstrerede i Bruxelles den 13. maj mod EU’s forbedrede forbindelse med det iranske præstestyre og mod at en af de iranske modstandsorganisationer – People’s Mojahedin
Organization of Iran – er blevet anbragt på EU’s liste over terroristorganisationer.

Eksiliranerne i paraplyorganisationen Det Nationale Modstandsråd (NCR) har siden forberedt endnu en stordemonstration i Sevilla i Spanien under sidste fase af det spanske EU-formandskab, hvor en stramning af flygtningepolitikken er på dagsordenen – hvad der har skabt øget frygt for udleveringer til præstestyrets summariske retssystem.

En ny bølge af offentlige henrettelser er gennemført i Iran i den sidste tid. Mere end 50 er blevet henrettet i den sidste måned, og det månedlige gennemsnit har vælret mere end 25 indenfor det sidste år.
NCR forbereder derfor en kæmpedemonstration på Christiansborg Slotsplads den 21. juni op til Danmarks NRC’s repræsentant i Storbritannien Dowlat Nowrouzi er i Danmark for at deltage i forberedelsen af den iranske massedemonstration i København.
Til Ritzau siger hun at der forventes 30.000 deltagere: – Der bliver tale om den største eksiliranske demonstration i Europa nogensinde.
Der bor ca. 6-7000 iranere i Danmark, og mange af disse er ved at gøre klar til at indkvartere eksiliranere, der kommer til landet fra rundt om i Europa for at demonstrere mod præstestyrets undertrykkelse af befolkningen.

I en henvendelse fra NCR til EU’s udenrigsministre den 6. juni opfordres EU til ikke at udvide handelsforbindelserne med præstestyret:
‘Det iranske folk ønsker og forventer af EU – som demonstrationen på 20.000 iranere i Bruxelles den 13. maj viste det – at det ikke stiller sig på vores fjendes side i kampen mellem det iranske folk og præstestyret. Det iranske folk ønsker at EU fordømmer de grove menneskerettighedskrænkelser, henrettelsesbølgen og de brutale oiffentlige afstrafelser i Iran og anerkende iranernes ret til at gå til modstand mod den herskende religiøse fascisme i Iran’.

Iran Mojahedin hjemmeside

Netavisen 14. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne