Festen i Farum fortsætter på Christiansborg

I går gik venstremanden Peter Brixtofte endelig af som borgmester i Farum. Samtidig forlod han byrådet. Dermed er den af indenrigsministeriet og venstremanden Lars Løkke Rasmussen bebudede suspension bortfaldet. Brixtofte forlod sin post ‘frivilligt’, og i yderste øjeblik. Inden da lykkedes det ham at få anbragt en håndplukket mand i borgmesterstolen. Efter et argentinsk drama med tre borgmestre på en enkelt dag blev Brixtoftes kronprins venstremanden Lars Carpens sluttelig valgt af Venstres byrådsgruppe i samarbejde med en frafalden venstremand.

Brixtofte udsendte følgende rørende pressemeddelelse:
-Det er en glædens dag, at jeg kan give borgmesterposten videre til en yderst kompetent Venstre-mand, der har både hjertet og hjernen på det rigtige niveau.
Det virker dermed som om der er garanti for, at Venstreskandalen i Venstremodelkommunen Farum til det sidste vil blive søgt tildækket.

Men Venstremodelkommunen Farum har vist sig at være en virvar af fusk, kammarateri, svindel, fupfaktureringer, festmiddage og ferierejser på borgernes bekostning – og deltagerne har allerede udskrevet de første regninger til borgerne: størst for de dårligt stillede i kommunen.
Venstreholdet er klar til at fortsætte de riges fest ved at spænde andres livrem ind – med Brixtoftes mand iført borgmesterkæden.

Én efter én er alle myterne om Farummodellen blevet punkteret. Brixtoftes nyliberale privatiserings- og udliciteringstogt til gavn for et broget selskab af lokale matadorer og store monopoler blev i årevis propaganderet som Venstres og nyliberalismens succeshistorie nr. 1 i Danmark. Sjældent er en kejser blevet afsløret i al sin ynkelige nøgenhed som Brixtofte og hans pionermodel Farum.

Alle de ‘store resultater’ viser sig at være myter baseret på alskens fiflerier. Selv den flittigt kopierede ‘succes’ med at nedbringe arbejdsløsheden i kommunen og sætte arbejdsløse og bistandsmodtagere i tvangsaktivering viser sig at være en blanding af brutalitet, fusk og måske direkte bedrag. Fattigfolk er flygtet fra kommunen for ikke at komme i kløerne på Brixtofte og hans arbejdsgiverteams – og samtidig ser det ud til at Brixtofte for at få sin løsning på arbejdsløshedsproblemet til at fungere har overført direkte ulovlige tilskud til arbejdsgiverne.

Mens partiet Venstre i årevis stolt promoverede Farummodellen og alle partiets topfolk roste den til skyerne – og mange af dem var direkte og profitabelt involveret i cirkusset – er Farumsagen nu blevet en enorm belastning for partiet. Mange gange større end den svinagtige Strubesag for den socialdemokratiske fagbevægelse.

Venstretoppen har holdt en særdeles lav profil i forhold til skandalen: Statsministeren, Venstremanden Anders Fogh Rasmussen, har undgået overhovedet at komme i berøring med den ved at undlade at udtale sig i månedsvis. Øvelsen har bestået i at adskille Brixtofte fra Farummodellen (som stadig kopieres flittigt, og ikke kun i Danmark) – og først og fremmest at adskille Brixtofte og Farumskandalen fra regeringspartiet.

Fra at være en højt estimeret Venstreløve er Brixtofte blevet noget katten har slæbt med ind, og hans proklamation om at ville fortsætte sin glorværdige politiske karriere som landspolitiker i første geled blev modtaget af Venstretoppen med en utvetydig reaktion: Nu skiller man sig af med Brixtofte. Han ekskluderes fra Venstres folketingsgruppe – mens hans lokale partiforening skal finde ud af, om han også skal hældes ud af partiet. Venstrehelten fra i går bliver sonofferet i dag. Brixtofte er en død mand i dansk politik – og allerhelst så man ham straffet som en simpel kriminel. Forbrydelse kan man forstå, hvad er: Et enkelt råddent element på en borgmesterpost og i en folketingsgruppe – det er set før.

Der er ingen tvivl om at Brixtofte og hans Farumhold har begået et hav af ulovligheder under festen. Det mest problematiske er imidlertid, at det mest af, hvad denne flok respektable Venstremænd har bedrevet IKKE er ulovligt – men ægte liberal venstrepolitik, som bedrives overalt i landet og via regering og folketing på landsplan.

Farummodellen i sig selv er ét stort røveri mod den brede befolkning til gavn for monopoler og rigmænd. Og festen fortsætter på Christiansborg, indtil den bliver stoppet.

Netavisen 14. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne