Situationen i Palæstina: Endnu en gang tromler den stærke part i konflikten freden ned

Murerarbejdsmændenes Fagforening i KBH.

På trods af Arafat´s og Palæstinensernes accept af USA´s mæglings forslag der indebærer at Amerikanske og Engelske soldater får til opgave at bevogte de palæstinensiske fanger i forbindelse med mordet på Israels turistminister, er det israelske militær nu rykket ind i Hebron.
Denne nye militære offensiv kommer på et tidspunkt hvor både Bush og Kofi Anan har givet udtryk for at Israel og Palæstina var villige til at nærme sig en løsning.

Endnu en gang tromler den stærke part i konflikten freden ned.

Israel har ret til en selvstændig stat, fri for terror. Men det har Palæstinenserne også.
Vi er imod enhver form for terror mod civilbefolkningen. Men vi opfatter Israels statsterror som den mest alvorlige og blodige form for kollektive afstraffelse mod et helt folk. Så afstand mod terror må først og fremmest betyde afstand til Israels besættelse og undertrykkelse.
Dette er efterhånden gået op for stadig større dele af det såkaldte ”international samfund”.

Israel har haft held til at hindre FNs undersøgelseskommissions adgang til Jenin og de besatte områder
Derfor må den Danske regering må stille krav til den Israelske regering og Sharon om at undersøgelseskommissionen får uhindret adgang til frit at undersøge begivenhederne optil og under det israelske militærs besættelse af Jenin flygtningelejeren.

De øjenvidneberetninger der er blevet fortalt af folk, der har været i de besatte områder, sammen med det billedmateriale der er kommet ud fra Palæstina, beretter om en humanitær katastrofe af uoverskuelige konsekvenser, og det alene burde været nok til at det såkaldte ”internationale samfund” handler som det har gjort før ved indsættelse af en fredsbevarende FN-styrke.

Vi opfordrer fra Murerarbejdsmændenes Fagforening i KBH den Danske regering til internationalt at arbejde for :

En Israelsk tilbagetrækning af bosættelser og militære besættelsesstyrker i de besatte områder på Vestbredden og i Gaza, starter nu.
Oprettelse af en Palæstinensisk stat samt international annerkendelse af Palæstinensernes repræsentanter og PLO.
Indsættelse af en FN ledet fredsbevarende styrke som pt. må ses som den eneste løsning på at sikre freden og oprettelsen af en selvstændig Palæstinensisk stat.

Konflikten i mellemøsten bliver taget op på 4.maj fakkeltoget i KBH. hvor bla. Abu-Koash, PLO´s repræsentant i Danmark er blandt talerne.
Vi opfordrer alle til at deltage i denne demonstration mod racisme, nazisme og fremmedhad.
Lørdag d. 4/5-02 kl. 19.30, fra Enghave plads til DGI-byen.

29/4-02.
Murerarbejdsmændenes Fagforening i KBH.

Netavisen 1. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne