Nye grove handicap-forringelser forhindret

Den konsekvente modstand blandt de handicappede og varslingen af strejke mod nye forringelser af deres lønforhold – herunder planerne om at en stor del af de handicappede skulle arbejde totalt gratis fremover – har fået Frederiksborg Amt til at trække følehornene til sig.

Den aktive modstand mod kommunale og amtslige nedskæringsplaner nytter. Det har sidst vist sig i Frederiksborg Amt, hvor amtsrådspolitikerne netop har følt sig nødsaget til at trække planen om fra og med 1. juni drastisk at forringe den “løn”, som de handicappede allernådigst modtager på amtets beskyttede værksteder – herunder ikke mindst planerne om at tvinge en stor del til de handicappede til at arbejde gratis for amtet med at fremstille rawplugs og knagerækker.

De handicappede havde svaret igen med at varsle strejke fra på mandag mod de grove nedskæringer af den i forvejen yderst beskedne løn, som de modtager. En strejke, der nu er afblæst på grund af, at amtet har trukket de planlagte forringelser af lønforholdene tilbage. Det oplyser Jan K. Nielsen, som er talsmand for de handicappede, der arbejder på de beskyttede værksteder.

Han har fredag på vegne af de handicappede indgået en ny aftale med formanden for socialudvalget i Frederiksborg Amt, der sikrer uændrede lønforhold. De amtslige planer om at skærpe misbruget af de handicappede som ekstrem billig eller total gratis arbejdskraft er blevet tvunget af bordet.

Der er tale om en klar sejr for de handicappede i Frederiksborg Amt, der kan få stor betydning også for de handicappede i landets øvrige amter, da man uden tvivl vil være mere forsigtige med at følge i Frederiksborg Amts fodspor og skære yderligere ned på de handicappedes “løn”.

Netavisen 20. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater