Ingen støtte til Israels politik i den danske befolkning

Den seneste meningsmåling fra Gallup dokumenterer, at opbakningen bag Israels politik aldrig har været ringere i Danmark; mens stadigt flere danskere støtter palæstinenserne. Det får dog ikke den danske regering til at ændre holdning i forhold til Israel.

Sharons brutale fremfærd imod den palæstinensiske befolkning i de besatte områder, der er et groft brud på alle internationale konventioner og menneskerettighederne, har bevirket et yderligere skred i den danske befolknings holdning til den israelske politik. Kun de mest reaktionære kræfter – under 9 pct. af den danske befolkning – mener, at Israel har ret.

Boycot Israel-kampagnen, der rejser kravet om Israel ud af de besatte områder Nu! har alle udsigter til at blive en folkesag. For selvom der ifølge Gallups undersøgelse stadig er mange, der giver begge parter, både israelerne og palæstinenserne, skylden for den anspændte situation, så er forståelsen for palæstinenserne og deres modstand mod den brutale besættelsesmagt voksende som en klar reaktion på de israelske overgreb mod den palæstinensiske befolkning.

Alligevel hævder Per Stig Møller, at den danske regerings politik med at holde hånden over Sharons krigsforbrydelser og tale imod sanktioner overfor staten Israel, officielt betegnet som kritik af begge parter i konflikten, er i overensstemmelse med den danske befolknings ønsker. Han advarer dog om, at hvis Israel ikke tager regeringens kritik (så spag den end måtte være!) alvorligt, så vil støtten (den reelt set ikke eksisterende støtte!) til Israel helt forsvinde.

Netavisen 18. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne