Provokation og protest

Nyheden er: 31 unge – mest palæstinensere – blev anholdt ved uroligheder i formindelse med et proisraelsk optog gennem Århus.

Nyheden burde være: Politiet tillod en provokatorisk march til støtte for de israelske massakrer på palæstinenserne i de besatte områder at gå gennem Strøget i Århus – vel vidende at marchen ville blive opfattet som en provokation af det palæstinensiske og arabiske samfund og af alle kræfter, der er for fred og retfærdighed.

Det fik det forudsigelige resultat, da den sorte ‘prædikant’ Moses Olsen, Pinsekirken og en dansk-israelsk forening ville demonstrere deres støtte til Israels statsterrorisme i gaderne i Århus, ligesom de tidligere har arrangeret proisraelske manifestationer i København til imødegåelse af tidligere demonstrationer og protester mod Israel.

Den samlede ca. 200 deltagere – og henved halvanden hundrede spontane moddemonstrerende, mest unge palæstinensere. Da en kvinde citerede bibelen for ‘jødernes 2000-årige ret til hele Palæsgtina’ og benægtede, at Israel holdt palæstinensisk område besat (!) blev det for meget for de unge palæstinensere, hvis landsmænd og familier i disse timer slagtes af israelske besættelsestropper, der lader tanks køre henover primitive hytter i flygtningelejre – med deres levende indhold.
Der blev kastet nogle tomater mod provokatørerne og tilhængerne af folkemord og etnisk udrensning.

Da en civilklædt politimand trådte ud af det proisraelske optog og anholdt en ung palæstinenser, gik det agurk. Man forsøgte at befri den anholdte uden held – og tingene udviklede sig til politiet anholdt 31 unge.
Utvivlsomt til de proisraelske provokatørers tilfredshed.

Jyllands-Postens reporter beskrev den hysteriske provokation fra Moses Hansen og Co. således:

“Demonstrationen virkede som en provokation mod unge palæstinensere, der forleden deltog i en uantastet demonstration på Rådhuspladsen i Århus mod Israels krig.
Og mens Moses Hansen uden sit sædvanlige kors, men med Israels flag som slængkappe over skuldrene, skreg sig hæs i højttalerne, forsøgte palæstinenserne med et råbekor at overdøve hans budskab.
»Jerusalem er Israels evige, udelelige hovedstad, halleluja. Jerusalem er Israels evige, udelelige hovedstad, halleluja,« skreg han igen og igen med en stemme, der knækkede over, mens hans tilhængere i ekstase brød ud i »Amen« og »Halleluja« og strakte hænderne mod himlen.”

Det århusianske politi har gjort en yderst uheldig figur: Hele denne episode kunne være undgået, hvis det havde forhindret den demonstrative provokation i at marchere gennem byens hovedgade.
Politiet er vidende om, hvor anspændt situationen i det arabiske og muslimske samfund i Danmark som overalt.
Og at palæstinensere og deres støtter adskillige gange har demonstreret fredeligt og helt uden episoder i de sidste uger i store manifestationer.

Det er ikke palæstinenserne, der bragte uroligheder til Århus.

Netavisen 8. april 2002

i


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne