Omfattende protester mod Israel landet over

Tusinder var på gaden landet over i protest mod Israels barbariske og kriminelle krig mod palæstinenserne. Der var demonstrationer i København, Odense, Århus, Aalborg og Haderslev. Det var palæstinensiske grupper, som stod for at organisere protesterne.

I København samledes mange hundrede foran Christiansborg – og foran et stort politi- og presseopbud, der ventede ‘sensationer’. Politiet havde spundet pladsen ind i snore, som demonstranterne blev presset ind i.
Der var ingen danske talere – men en række palæstinensiske, som fordømte Sharons folkemorderiske politik og Bush støtte til den. Et Åbent brev til udenrigsministeren fra arrangørerne Den solidariske forening med den palæstinensiske befolkning kritiserer den danske regering skarpt for dens holdning og passivitet over for Israels åbenlyse krænkelser af menneskerettighederne og af folkeretten.

Begravelsesoptog Odense
Klik for at forstørre

Regeringens rolle som solid støtte til den forbryderiske amerikansk-israelske politik blev yderligere understreget med statsminister Anders Fogh Rasmussens efterplapren af Bushs ‘terrorkrigsretorik’ med krav om at Arafat gør mere for at bekæmpe palæstinensisk terrorisme (!) og udenrigsminister Per Stig Møllers blanke afvisning af enhver form for sanktioner mod Israel.

Regeringens rolle som allieret med den sorteste internationale reaktion blev yderligere understreget, da Fogh Rasmussen til ære for sine tyrkiske værter beskrev det kurdiske PKK som en terroristorganisation. Tyrkiet har ført en barbarisk ødelæggelsespolitik over for de kurdiske områder og den kurdiske befolkning under påskud af ‘terrorbekæmpelse’. Og PKK er ingen terroristorganisation, men en organisation, som fører national frihedskamp.

Harmen blandt de arabiske og muslimske demonstranter i København kom til udtryk også i en skarp kritik af de tilstedeværende journalister og pressefolk, som gerne ville køre historier om uroligheder eller andre skandaler op, som Dansk Folkeparti og tilsvarende sorte kræfter kan udnytte til både racistisk propaganda og som støtte til den kriminelle israelske statsterrorisme. Aviserne sætter gerne billeder af palæstinensiske børn med martyrsymboler på forsiden – men aldrig billeder af dræbte palæstinensiske børn eller af de israelske massakrer.
Demonstrationen fortsatte til Rådhuspladsen.

Demonstrationen i Odense mod Israels massakrer i de besatte udviklede sig til en kæmpe manifestation.
Den var et symbolsk begravelsesoptog med kister i forskellige størrelser, smykket med palæstinensiske flag, som en understregning af de israelske soldaters mord og befrielseskampens store ofre.

Mere end 2000 palæstinensere og andre med udenlandsk baggrund samt en hel del danskere gik i demonstration rundt i byen og endte på Flakhaven, som for første gang i lang tid blev fuldstændigt fyldt med mennesker.
Her talte bl. a. Mahoud Abou Chouk (Se Bryd tavsheden og stop massakrerne på palæstinenserne ) og fra Palæstina Initivativet Henning Paaske Jensen, som i koncentrat gengav Annisette og Thomas Koppels indtrængende appel til danskerne om at handle i den nuværende situation (Se Tavshedens terror)
På mødet blev det offentliggort at den officielle opstart på Boykotkampagnen i Odense lørdag den 13. markeres med en ny stor demonstration i Odense hvor man igen vil gå rundt i centrum med kister og dele Boykot Israel materiale ud.

Flakhaven, Odense

Demonstrationen i Århus samlede godt 1100. Her blev Boykot Israel-kampagnens aktiviteter også fremlagt. Bl.a. fredspræsten Peter Friis-Nielsen og Pernille Rosenkrantz-Theill fordømte den barbariske israelske aggression.

I mange andre lande og byer verden over gennemførtes tilsvarende protestdemonstrationer, der samlede store deltagerantal.

Demonstrationerne vil fortsætte i de kommende dage og uger. Allerede i dag demonstrerer palæstinensere i København igen – denne gang i en march fra Rådhuspladsen til Folketinget. I Århus vil der være ny demonstration og en udstilling ved Rådhuset den 9. april. På denne dag i 1948 – for 54 år siden – fandt den første store israelske massakre sted i Palæstina med udslettelsen af landsbyen Deir Jassin. Her blev 300 palæstinensere, såvel børn, kvinder og mænd i alle aldre massakreret – bl.a. af terrorgruppen Urgun, som Ariel Sharon var medlem af.

Fra den 13. april lanceres Boykot Israel-kampagnen officielt med en række aktioner landet over, og de følgende dage vil være præget af en række solidaritetsarrangementer. Der gennemføres en stor demonstration for Boykot Israel startende på Axeltorv den 17. april kl. 17.

Lørdag den 20. april vil USA’s og Israels angivelige ‘krig mod terror’ med palæstinenserne, afghanske civile og andre lande og deres befolkninger som ofre blive sat i fokus med Fredsmarchen gennem København fra Den amerikanske Ambassade via Folketinget til Rådhuspladsen. Solidariteten med palæstinensernes modige forsvarskamp vil få en fremtrædende placering.

Netavisen 6. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne