700 til demonstration i Århus Ned med Sharon, ned med Bush og USA

Søndag den 31.3. samledes der op mod 700 harmfulde mennesker på Rådhuspladsen i Århus, for at protestere mod Israels genbesættelse at de palæstinensiske områder.
På baggrund af at demonstrationen var indkaldt med et døgns varsel, kan den kun betegnes som en bragende succes. Arrangørerne var en række palæstinensiske organisationer. Demonstranterne bestod først og fremmest af palæstinensiske indvandrere, men udgjorde i øvrigt en broget forsamling af mange nationaliteter. Snart genlød pladsen af råb på dansk og arabisk som ned med Sharon, ned med Bush og USA og leve intifadaen.
Der var en række talere som alle krævede at Israel trækker sig ud af de besatte områder nu og som rettede anklager mod imperialiststaten USA for altid at støtte Israel. Blandt talerne var også Kaj Rudi fra Arbejderpartiet Kommunisterne. Han sagde bl.a. følgende til demonstranterne:

‘Palæstinenserne er et fredselskende folk. I mere end 50 år har det palæstinensiske folk været udsat for terror, massakre og fordrivelse fra sit eget land. Modstanderen har været den israelske stat, der med kampvogne, jagerfly og maskingeværer og kanoner har forsøgt at undertvinge det palæstinensiske folk, med det mål selv at overtage landet. Og hvordan gjorde palæstinenserne modstand? Den mest almindelige form for modstand har gennem de 50 år været strejker, protestdemonstrationer, stenkast og passiv modstand. Mod israelsk militær der har været bevæbnet til tænderne. Hvilket andet folk har været så tålmodigt over for sine besættere og undertrykkere? Palæstinenserne er i 50 år blevet fremstillet som en flok terrorister, men de virkelige terrorister er den israelske zionistiske stat med dens hær, og de virkelige helte er de fredselskende palæstinensere.

Israel er en stat der opstod på baggrund af nazisternes krigsforbrydelser mod jøderne og hele folkeslag i Europa i 1940’erne. Nogle magtfulde nationer besluttede at den nye stat Israel skulle placeres i Palæstina. Og denne placering var ikke tilfældig. For den vestlige imperialisme og især USA ønskede Israel som en vagthund i Mellemøsten. Israel har lige siden garanteret USA’s og hele den vestlige imperialismes interesser i området.

Staten Israel fremstilles som den rene heltenation, både af sig selv og af hele den borgerlige vestlige presse. Men Israel havde intet været uden sin trofaste støtte USA. Milliarder af dollars er flydt til Israel gennem årene. De mest avancerede våben er kommet fra USA. Ja selv soldaterne er i stor udstrækning rekrutteret gennem indvandring fra andre stater, fra USA såvel som fra det tidligere Østeuropa og andre områder.

Israels uhyrlige handlinger overfor palæstinenserne i disse dage vil være et tveægget sværd der vil ramme dem selv. Vi ser allerede at befolkningerne i Danmark og mange andre lande er ved at få øjnene op for den virkelige sandhed om Israel og Palæstina. Befolkningerne tager i stadig større omfang afstand fra Israels undertrykkelse og terror. Det vil gøre det lettere for os der er forsamlede her i dag og alle de andre der kender sandheden, at gå ud og vinde stadig større opslutning om at kræve israelske tropper ud fra de besatte områder.

Men den vigtigste faktor for at sandheden ikke kan holdes skjult længere er, at hele det palæstinensiske folk nu har set sig nødsaget til at gå til åben modstand mod den israelske hær. Nu bliver der ikke kun brugt sten mod kampvognene, men også maskingeværer og bomber. Det har gjort zionisterne rasende og panikslagen, og svaghedstegnene i den zionistiske stat er begyndt at vise sig.

I fredselskende palæstinensere kæmper for livet mod en besættelseshær, der er militært meget overlegen. Men I har retten på jeres side. Og I har en legitim ret til at bekæmpe besættelsesmagten. Et undertrykt folk har altid ret.”

En række initiativer er i gang i Århus for yderligere at styrke solidariteten med Palæstina.
Allerede tirsdag den 2. april holdes et møde hvor yderligere initiativer bliver planlagt.
Torsdag den 4. kl. 19.00 er der møde i Palæstinakomiteen i Århus i fælleshuset Yggdrasil på Dortesvej i Gjellerup hvor blandt andet boykotkampagnen mod Israel vil blive debatteret.
Tirsdag den 9. april vil der være palæstinensisk/dansk kulturtelt på Rådhuspladsen, hvor der vil informeres om nazisternes besættelse af Danmark samt om det zionistiske Israels besættelse af Palæstina.

For yderligere informationer om arrangementerne kontakt Rabih Azad-Ahmad på tlf. 40 50 76 59.

Netavisen 2. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne