Satsreguleringspuljen: Et nyt milliardtyveri

Nyhedsbrev
Den Koordinerende Gruppe

Få minutter efter ministeriernes lukketid, Fredag den 28. februar kl. 17.10 slap Socialministeriet nyheden ud om, at en lille gruppe folketingspolitikere fra seks politiske partier havde fordelt 1,4 mia. kr. til en lang række formål.
Det har de samme partier nu gjort i 12 år. Ved hjælp af en særlig lov, kaldet “satsreguleringsloven” er der halet mia.-beløb op af lommerne på de økonomisk allersvageste.

Det er sket på den listige måde, som Berlingske Tidende i sit erhvervstillæg 4. marts i en beskeden note, kalder for “regulering af offentlige ydelser med lidt mindre end en LO-arbejders løn”.
Den tager vi en gang til: “regulere med lidt mindre end en LO-arbejders løn”!

Mon murere, malere, smede, departementschefer eller folketingsmedlemmer ville finde sig i, at man tog noget af den løn, de skulle have udbetalt, for at sende pengene videre til projekter som “Kristen rådgivning for incestofre”, “Dannelseskaravanen i Fyns amt”, Vold mod kvinder” eller måske til “Unge med spiseforstyrrelser”. Nej vel! Sikke et ramaskrig det ville udløse.

Men når seks politiske partier uden at blinke sætter sig omkring et bord og fordeler 1,4 mia. kr., en tilfældig fredag i marts, penge, de reelt har stjålet fra pensionister, bistandsmodtagere, arbejdsløse, studerende, der modtager SU og dem, der går på forældreorlov på dagpengeniveau, altså alle de økonomisk svageste, så er protesterne næppe hørlige.

Det er nu 12 år siden, snedige politikere fandt på at snuppe en bid af dyrtidsreguleringen, nemlig 0,3% fra alle på overførselsindkomst.
Umiddelbart ser det ikke ud af meget, men gennem årene er der tale om mia.-beløb, hentet ned i den såkaldte satspulje. Puljen af seks af otte politiske partier i folketinget.

Hidtil har det været anonymt, hvem der foretog fordelingen, men i år er der for første gang sat navne på de landspolitikere, som i flere uger har siddet bag strengt lukkede døre for at finde ud af, hvordan 1,4 mia. kr. skulle fordeles de næste fire år.
På Socialministeriets hjemmeside findes navne og tlf.numre på de politikere, der i år som forsinkede julemænd har strøet 1,4 mia. kr. ud til en mængde – bevares – gode formål. Men hvorfor hulen er det ikke hele samfundet, der deler udgifterne?
Hvorfor lige præcis de 200.000 folkepensionister, der kun har den nøgne folkepension, hvorfor de arbejdsløse, bistandsmodtagere, unge under uddannelse, forældre på orlov?

Mon der kan forventes et fornuftigt svar fra: Tove Videbæk (Kr.F.) – Margrethe Vestager (Rad.) – Villy Søvndal (SF) – Anne Marie Meldgaard (Soc.) – Eva Kjer Hansen (V) – Charlotte Dyremose (Kons.)… eller er det som med retssagen om Den Sociale Pensionsfond:
“Nu gælder det om at holde kæft”?

Se
Forlig om satsreguleringspuljen for 2002 Socialministeriet 01.03.02

Netavisen 27. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater